Linn Perssons nya mardröm oroar alla – tvingas nu till sin tredje(!) operation på bara ett år: ”Det är ett trauma”

Linn Persson har det inte alls lätt.
Nu har svenska skidskytten tvingats till sin tredje operation inom ett år.
– Det blir lång rehab på den här operationen, säger hon till Radiosporten.

Under skidskytte-VM 2023 imponerade Linn Persson stort på hela skidskyttevärlden. Hon lyckades överraska alla och bärga två individuella VM-medaljer i Oberhof.

Tufft för Persson

Med skidskytte-VM 2024 i Nove Mesto, eller hela den gångna världscupsäsongen för den delen, blev inte alls framgångsrik för Persson. Tvärtom blev den oerhört tufft och svenskan fick kämpa rejält för att ens komma nära topplaceringerna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Persson, skidskytte
240218 Linn Persson of Sweden after competing in women’s 12,5 km mass start during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0768

Inför senaste säsongen genomgick Linn dubbla operationer för att få ordning på sin kropp och framförallt en problematisk axel. Därför fick hon tävla med en stödrem under vintern och det hämmade henne rejält.

Linns nya bakslag

29-åringen var aldrig bättre än sexa i ett individuellt lopp och tvingades bryta skidskytte-VM i förtid på grund av axeln igen. Nyligen gjorde hon sin tredje operation inom bara ett år och nu väntar ännu en tuff rehabilitering.
– Det som är gjort är att jag har gjort en liknande operation som förra gången. Liggskyttet påverkar väldigt mycket axeln med en skjutrem och sedan har det varit väldigt oturligt att jag blev både stel och inflammerad i axeln på grund av det. Det blev också ett trauma på det så den gick sönder igen, säger Linn i en intervju med Radiosporten.
– Därför behövde vi göra om operationen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Persson, skidskytte
240212 Linn Persson of Sweden at a training session during the IBU Biathlon World Championships on February 12, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0759

Nu blir återigen tålamod den stora nyckeln för kommande försäsong och att ta sig tillbaka till världstoppen i skidskytte igen.
– Det blir lång rehab på operationen. Men det är också långt kvar till säsongen och det var därför som jag bröt efter VM, för att få mer tid, säger hon till radiokanalen.

LÄS MER: Mona Brorssons ärliga ord om livet efter skidskyttekarriären – vackra beskedet om vad hon vill göra nu: ”Jag vill ge tillbaka”

Persson är väl medveten om vad hon måste göra för att bygga upp kroppen igen så att inte kommande säsong också blir förstörd.
– Nu gäller det att få upp rörligheten, för axeln är så mycket stelare, och sedan bygga upp styrkan igen. Förhoppningsvis får jag en axel som är stabil när jag åker skidor och i vardagen också. Det återstår att se, säger hon i intervjun.

Nu hjälps vi åt att stötta Linn Persson. Dela artikeln och säg några fina ord!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev