Klippet på Sarah Sjöström efter OS-guldet sprids nu som en löpeld – får nu alla att reagera med stenhård känga mot Sverige(!)

Sarah Sjöström vann ett snudd på bragdartat OS-guld på 100 meter fritt.
Men det finns en sak som verkar gnaga hos henne.
Ett nytt videoklipp på stjärnan får nu idrottsvärlden att skratta – efter en oväntad känga till Sverige.

Sarah Sjöströms karriär har innehållit det mesta, men något VM- eller OS-guld på 100 meter frisim hade det aldrig blivit. De senaste åren har hon helt valt bort den sträckan, och i stället fokuserat på 50 meter frisim, och in i det sista var det oklart om hon ens skulle ställa upp på den längre sträckan i Paris.

Oväntade OS-guldet

Sarah var visserligen anmäld, men det var inte förrän någon dag innan som hon definivit bestämde sig för att ställa upp, och tur var väl det. Efter att ha haft den snabbaste försökstiden av samtliga så tog sig Sjöström till final i en rafflande semifinal. Och finalen skule inte bli mindre spännande.

Sjöström var en bit efter in i upploppet, men gjorde ett snudd på omänsligt avslut på loppet, och det räckte till ett sensationellt OS-guld. Efteråt bröt Sjöström ut i tårar i den första tv-intervjun hon gjorde, och det var tydligt att hon inte bara fick hela svenska folket att häpna med insatsen, utan även sig själv.

– Jag är helt chockad. Jag har aldrig överraskat mig själv så här mycket i hela mitt liv, sa Sjöström i Max.

Passningen – till Sverige

Men det verkar vara en sak som gnager hos Sjöström. Svenskan uppdaterar flitigt med videos på TikTok, där hon delar med sig av livet som elitsimmare och från OS-byn. Efter guldloppet så har Sjöström laddat upp en video som i skrivande stund har närmare en miljon(!) visningar, och över 75 000 gillamarkeringar. I videon sitter Sjöström på en buss, samtidigt som en låt om att hon en dag kommer att få betalt rullas i bakgrunden. Som text har Sjöström skrivit att olympiska guldmedaljörer från Hongkong och Singpore får över åtta miljoner kronor per OS-guld, samtidigt som svenska idrottare får noll kronor.

Foto: TikTok

Det hela går att tolka som en passning mot att Sjöström är missnöjd över att inga prispengar delas ut, och i kommentarsfältet är det många som tycker att Sjöströms klipp var både fyndigt och roligt.

”In Sweden is it insatsen som räknas”, lyder en kommentar som fått över 10 000 gillamarkeringar.

”Du vann ju äran det är ju det som räknas”, skriver en annan, skämtsamt.

Men många menar också att Sjöström ska nöja sig med alla de miljoner hon tjänat in tidigare under karriären, och att OS-guldet lär generera intäkter i form av sponsorpengar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev