Stora glädjebeskedet: Charlotte Kalla klar för Mästarnas Mästare – här är alla deltagare i nya säsongen av succéprogrammet

Hon är en av Sveriges största vinteridrottare någonsin.
Nu är Charlotte Kalla klar för Mästarnas Mästare.
– Det kommer bli något alldeles speciellt, säger hon.

Charlotte Kalla är med sina 22 OS- och VM-medaljer en av Sveriges mest meriterade idrottare genom tiderna, och efter genombrottet som 18-åring i Tour de Ski 2008 blev hon snabbt en av våra mest folkkära. Nu har några år gått sedan Kalla la skidorna på hyllan, men hon har inte direkt lämnat rampljuset.

Kalla med i succéprogrammet

Kalla har bland annat hunnit med att vara med i Let’s Dance, och för två år sedan var tanken att hon skulle varit med i SVT:s succé-långkörare Mästarnas Mästare. Men då tvingade en skada henne att dra sig ur tävlingen, och förra sommaren blev hon för första gången mamma.

Men nu kommer ett glädjebesked för alla tv-tittare. Charlotte Kalla är med i den nya säsongen av programmet.

– Det var väldigt surt där för två år sen när jag var tvungen att kasta in handduken på grund av skada i sista minuten. Nu känner jag mig otroligt glad att vi snart är framme vid avresa och att vi ska få dra iväg, säger Kalla till SVT.

Alla deltagare i Mästarnas Mästare

Charlotte Kalla ser framför allt framemot att träffa alla andra deltagare, och att se tillbaka på sin fantastiska karriär.

– Det jag ser fram emot mest är att träffa de andra deltagarna och speciellt tillbakablickarna. Det är inte så ofta jag tar mig tid att blicka tillbaka och när man själv sitter och följer Mästarnas Mästare hemma så blir det mycket känslor, säger hon.

Charlotte Kalla har nu även chansen att bli den första kvinnliga längdskidåkaren att vinna Mästarnas Mästare.

– Just nu har jag inte funderat så mycket på hur långt jag kommer gå. Sen var det så länge sen jag drog på mig nummerlappen så jag vet inte riktigt hur jag kommer hantera tävlingslusten, säger hon.

Inspelningen sker i Spanien i höst, och utöver Charlotte Kalla är följande deltagare med:

Emma Dahlström, freeski

Johan Elmander, fotboll

Nilla Fischer, fotboll

Thomas Heiderup, kickboxning

Tobias Karlsson, handboll

Kalis Loys, basket

Marcus Nilsson, volleyboll

Markus Oscarsson, kanot

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev