Mängder av svenskar har lyckats.
Men det finns även svenskar som varit mindre lyckosamma i New York Rangers.
Nu tar experten Jack McKenna ut de största blågula besvikelserna i klubbens rika historia.
New York Rangers har alltid varit ett lag som varit starkt beroende av svenskar. Under de senaste 15 åren har Henrik Lundqvist varit organisationens ansikte utåt, och har till och med fått smeknamnet ”King Henrik”.
Största besvikelserna
De senaste säsongerna har dessutom Mika Zibanejad växt fram som en av hela ligans största stjärnor och han var, innan säsongen tvingades pausas, på god väg att bli den första spelaren sedan Håkan Loob att nå den magiska 50-målsgränsen. Men det finns även de svenskar som inte lyckats lika bra.
Det senaste exemplet är Lias Andersson, som trots att han valdes tidigt i draften inte gjort sig ordinarie i varken Rangers eller NHL. Sportbibeln bad New York Rangers-experten Jack McKenna, på Rangers-sajten Blueshirt Banter, att lista de största svenskbesvikelserna – och mycket riktigt är Lias Andersson med på listan.
Lias Andersson, forward:
– Det krävs ingen vidare förklaring här egentligen. Laget trejdade en nyckelspelare för att kunna drafta Andersson, som var det tidigaste draftvalet på 13 år, och uppmålades som en topp 6-center och en framtida lagkapten. Nu kanske han inte ens når 100 matcher för klubben. Det finns fortfarande tid att vända på det, men händer ingenting drastiskt så kommer Andersson att sammanfattas som en enorm besvikelse.
Mattias Norström, back:
– Överlag så var Norström en fantastisk NHL-spelare. Över 900 matcher, långvarig kapten för LA Kings – men han inledde karriären i Rangers och hade till och med nio framträdanden i 1993/1994-mästarlaget. Tyvärr, så trejdades Norström bort under säsongen 1995/1996, mot ett gäng veteraner i ett försök att vinna ytterligare en Stanley Cup. Norström var kanske inte en besvikelse i Rangers, då han bara gjorde 46 matcher innan han skeppades bort, men om man tänker på vad Rangers kunde fått ut av honom, och med tanke på vilka dåliga spelare man fick i stället, så lämnar det många frågor.
Tim Erixon, back:
– Efter att ha vägrat att skriva på för Calgary Flames, och i stort sett tvingat sig till Rangers, så kom Erixon till Broadway för kostnaden av två andraval i draften, och ett löfte som fanns i klubben. Som son till en långvarig Ranger och en tidigare draftetta, hade Tim Erixon skyhöga förväntningar på sig, och mötte dem helt enkelt inte. ERixon var bara en del av ”Blueshirts” i mer än ett år, och gjorde bara 18 NHL-matcher där han noterades för två assist, innan han trejdades bort. Erixon lyckades aldrig leva upp till förväntningarna efter att ha lämnat Rangers, och lämnade ligan 2015. Det bästa Erixon gjorde i Rangers var att han trejdades bort, och det är helt klart en besvikelse.
Dela för att berätta vad du tycker om det här!