Linn Svahns kloka ord som visar varför hon är Sveriges nya skidstjärna och en vinnarskalle ut i fingerspetsarna

Hon har slagit igenom enormt senaste åren.
Nu avslöjar Linn Svahn klockrena orden om hennes vinnarskalle.
– Om jag inte hade haft det tankesättet så hade jag aldrig vunnit, säger hon i en SVT-intervju.

Det har gått väldigt snabbt för unga Linn Svahn. Förra säsongen blev ett enda stort genombrott för 21-åringen från Lycksele och hyllningarna har varit enorma sedan dess.

Svahns succé

14 december 2019 vann svenskan sin allra första världscuptävling i schweiziska Davos. Det blev starten på något väldigt stort för Svahn som vann ytterligare två världscupsprinter samt en tredjeplats.

Linn Svahn, skidor
200921 Linn Svahn poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 21 september 2020 i Sollefteå. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN / kod NJ / NJ0005

Det gav henne en sensationell totalvinst i sprintcupen som 20-åring och Svahn blev därmed den blott andra svenska skidåkerskan att vinna en totaltitel i världscupen.

Årets säsong har börjat ännu bättre för svenskan som etablerat sig som en av världens bästa sprintåkare och hittills har hon vunnit hela sex sprintlopp på världscupen. Linn Svahn belönades nyligen med utmärkelsen ”Årets kvinnliga idrottare” för succésäsongen 2020 på Idrottsgalan.

Vinnarskallen

Snart väntar även hennes allra första skid-VM som senior och möjligheten att få vinna de allra första mästerskapsmedaljerna i skidkarriären. I en ny intervju med SVT, som reportern Johan Kücükaslan publicerat en liten del av på Twitter, berättar hon om drivkraften och unika vinnarskallen.
– Jag tycker inte om det här med att ”det är kul att bara få vara med och se och lära och så”, visst att det är en del av grejen. Men om jag inte har inställningen att jag går in i det för att vinna så tycker jag inte det känns lika värdefullt, säger hon i intervjun.

Linn Svahn, skidor
210102 Linn Svahn of Sweden celebrates after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique mass start during Day 2 of Tour de Ski on January 2, 2021 in Val Müstair. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0097

Det låter så klart väldigt osvenskt och Svahn kan hålla med om den beskrivningen.
– Ja, kanske. Kaxigt eller kanske lite väl grov hybris att gå in och tänka att ”jag ska köra om segern”. Men samtidigt om jag inte hade haft det tankesättet så hade jag aldrig vunnit. Det tror jag inte!, säger hon om inställningen som tagit henne till världstoppen.
– Jag vill inte kapa benen på mig själv för att jag siktar för lågt. utan då siktar jag hellre högt och ser vart det leder mig. Men om 10-15 år kommer jag sitta och vara jättebesviken på mig själv om jag bara tänkt ”jag ska bra tävla” och inte haft några höga mål.

Se videon:

LÄS MER: Svenska jätteilskan i direktsändning efter missen i genrepet inför skid-VM: ”Jävla skit! Hördes det?”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!