Svenskt rekord i över nio år.
Kirsten Belin är verkligen en av våra största kvinnliga stavhoppare genom tiderna.
Så lever den folkkäre friidrottaren i dag.
Det är väldigt ovanligt att en elitidrottare inte har utövat sin sport sedan barnsben. Det är nästan en regel att börja som väldigt ung för att i förlängningen kunna leva på sin idrott. Men Kirsten Belin är verkligen undantaget som bekräftar regeln.
Otroliga karriären
Den flerfaldige svenska mästaren började inte med friidrott förrän hon var 17(!) år gammal. Innan dess höll Belin på med gymnastik, och la verkligen grunden till det som skulle bli en framgångssaga inom stavhopp.
Kirsten Belin började med friidrott 1999 och redan inom ett år hade hon tagit sin första medalj – ett brons i svenska mästerskapen. Det blev startskottet för en otrolig karriär på nationell nivå.
Hon var verkligen Sveriges bästa kvinnliga stavhoppare i början 2000-talet. Kirsten Belin utökade antalet medaljer i rapp takt väldigt tidigt i sin karriär och spåddes en lysande framtid.
Legendaren plockade en handfull SM-guld och satte flera svenska rekord, sju stycken, under början av sin karriär. Men sedan kom motgångarna.
Det gör hon i dag
Däremot inte några motgångar där hon blev utkonkurrerad av andra stavhopperskor. Ryggproblemen hindrade Kirsten Belin att få ut max av sin idrottskarriär, och motivationen tog ordentligt med stryk.
Hon var endast 25 år gammal när hon valde att lägga tillbaka staven i förrådet – och aldrig använda den igen. I stället valde hon att göra karriär där knappt någon fysisk aktivitet krävdes för att prestera.
I dag är hon nämligen verksam inom IT-branschen där hon arbetar som projektledare på CGI. Det har stavhoppslegendaren tidigare förklarat i en intervju med SportExpressen.
– Jag är affärsutvecklare från början sen halkade jag in i IT. Jag har jobbat med projektledning i princip sen jag slutade med friidrotten i alla möjliga former.
Vi är nog många som hoppades att Kirsten Belin skulle fortsätta i flera år till, men får i stället vara otroligt tacksamma för de fina minnen hon gav under sin korta brinntid.