Frida Karlssons skämtsamma passning till media – efter bilderna som fick alla att reagera: ”Ni fick inte…”

Frida Karlsson kom femma i OS-premiären – och var snudd på mållös efteråt.
Nu skojar hon om intervjuerna som hon ställde upp på.
– Ni fick inte några scoop direkt…, säger hon.

Det var stora förhoppningar på Frida Karlsson inför OS-premiären. Hon har visat upp storform under hösten, och har till och med besegrat Therese Johaug vid två tillfällen, men det var trots allt hennes allra första OS-start, och kanske var det nervositet som låg bakom det som sedan hände.

Skämtsamma passningen

Karlsson var bra med under den klassiska delen av skiathlonen, men när Therese Johaug gjorde ett ryck tidigt i den fria stilen så kunde Karlsson inte svara. Hon hade ett fast grepp om andraplatsen, men tappade rejält – och blev till sist bara femma. Efteråt stoppades svenskan till en början från att göra intervjuer, då hon ansågs vara för kall – och när hon väl mötte media, timmar efter målgång, så var hon fåordig, i tårar och alldeles tom och energifattig.

Foto: Discovery

Efteråt har landslaget själva kritiserat valet att låta Karlsson ställa upp på intervjuer i det skicket hon var i, men nu väljer svenskan att i stället skämta om det hela.

– Jag hade svårt att svara på era frågor. Det var inte mina bästa intervjuer. Ni fick inga scoop direkt. Jag hade inte så mycket att säga om loppet, jag kom inte ihåg så mycket. Men det klarnade när jag fått i mig energi och kommit ner på jorden igen, säger hon till Aftonbladet.

”Olika faktorer spelade in”

Frida Karlsson berättar vidare att hon faktiskt svimmade efter målgång, och att det många anledningar till det.

– Jag tror att det var olika faktorer som spelade in. Det var kylan, jag hade haft hög anspänning som släppte lite och så var jag tom. Jag hade tagit ut mig hårt, säger hon.

220209 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait at press event in Zhangjiakou Olympic Village during day 5 of the 2022 Winter Olympics on February 9, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

I morgon väntar OS-tävling nummer två för Karlsson, då 10 kilometer står på schemat. Och det råder inga tvivel om att hon återhämtat sig ordentligt.

– Jag var lite nervös inför skiathlonloppet. Det ska jag vara ärlig och säga. Nu står jag mer här och känner en förväntan på att dra på mig nummerlappen, säger hon.

LÄS MER: Maja Dahlqvists plötsliga känga till Frida Karlsson – skickar passning efter OS-silvret: ”Nu får hon…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!