Hanna Öbergs känslosamma tårar – föll i gråt efter lillasyster Elviras medaljsuccé: ”Det kan bli så…”

Hanna Öberg var märkbart tagen efter damernas sprint.
Vid målfållan kunde inte den svenska skidskytten hålla tillbaka tårarna.

Elvira Öberg har varit en sensation den här säsongen. Den svenska skidskytten har tagit flera individuella segrar i världscupen, och var ett av Sveriges största medaljhopp inför OS-mästerskapet i Kina.

Lillasyster Öbergs medaljsuccé

Men det blev ingen vidare succé under de första inledande tävlingarna i spelen. Sverige blev utan medalj i premiären och mixedstafetten, där Elvira Öberg var en del av laget, och hon var inte nära en pallplats i damernas första individuella lopp.

Inför fredagsförmiddagens sprint var förväntningarna på en medalj däremot höga. Systrarna Öberg har tagit en världscupsseger i den disciplinen den här säsongen, och nu skulle väl det ändå bli en svensk succé och första OS-medaljer i skidskytte.

220211 Hanna Öberg of Sweden looks dejected after competing in women’s biathlon 7,5 km sprint during day 7 of the 2022 Winter Olympics on February 11, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Och så blev det. Lillasyster Elvira Öberg stod för ett monsterlopp och sköt fullt både i stående och liggande skytte, och gjorde vad som krävdes av henne i spåren.

Det hela resulterade i ett silver för 22-årige Elvira Öberg, hennes första OS-medalj i karriären.

– Jag är så nöjd men det är kanske inte min bästa dag i spåret. Jag lyckas skjuta fullt när det betyder som mest, men jag är så otrolig stolt över min prestation idag att jag lyckas, sa hon i Discoverys sändning efter loppet.

Hannas tårar

Inte lika bra gick det för storasyster Hanna Öberg. Till skillnad från Elvira så var hon riktigt snabb i spåren, men skyttet stämde inte alls för och svenskan stod för tre bom och slutade på en 19:e plats.

Men efter loppet var hon märkbart tagen. Vid målfållan visade hon enorma känslor och kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Foto: Discovery

Om det var på grund av Elvira Öbergs silver, eller besvikelse över sin egen insats går bara att spekulera i. Men hon var mäkta imponerad av sin lillasyster, och även nöjd över sin egen insats.

– Jag är superimponerad. Det är fruktansvärt starkt, säger hon med tårar i ögonen till Discovery efter loppet och fortsätter:

– För egen del är jag mer nöjd över hur åkningen fungerar idag, men jag hade sett framför mig ett bättre skytte än vad jag levererade idag. Jag blev lite kall i ögat, det blev lite grumligt och det kan bli så. Men nu var det inte jättekallt i dag, så det var synd.

LÄS MER: Elvira Öberg tar Sveriges första OS-medalj i skidskytte – svensk dundersuccé på damernas sprint

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!