Maja Dahlqvists ilska – slår tillbaka på frågan som plågat stjärnan genom hela OS: ”Det är helt sjukt!”

Dubbla OS-medaljer.
Trots det känner Maja Dahlqvist att hon blir ifrågasatt.
– Jag förstår inte varför jag får så mycket frågor om det, säger hon.

Den svensk längdtruppen reste till Kina med höga förväntningar på sig. Frida Karlsson och Ebba Andersson skulle utmana om pallplatser på distansloppen. Jonna Sundling och Maja Dahlqvist skulle göra samma i sprinttävlingarna.

Lessnat på frågan

Sverige har ännu inte plockat någon individuell medalj i distansloppen, men det har gått desto bättre i sprinten. Sundling och Dahlqvist slutade etta respektive två och blev uttagna till den svenska kvartett till damstafetten. Där tog Sverige brons efter ett bragdlopp av Jonna Sundling som tog ikapp över 20 sekunder under den sista och avgörande sträckan.

211119 Maja Dahlqvist intervjuas efter damernas semifinal i sprint den 19 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Maja Dahlqvist åkte första sträckan för Sverige men lyckades inte hänga på i toppen och växlade över till Ebba Andersson som femma. Hennes insats kritiserades efter loppet, och flera frågade sig om formen verkligen fanns där för Dahlqvist. Något svenskan lessnat på

– Jag förstår inte varför jag får så mycket frågor om att jag ska vara i dålig form? Det är ju helt sjukt, jag har ju tagit ett silver och ett brons på ett OS. Så jag tror nog att formen är bra, säger hon på en presskonferens.

”Är inställd på…”

Svenskan, som vunnit samtliga världscupstävlingar hon ställt upp i under säsongen, såg ordentligt sliten ut efter stafetten. Hon menar att den höga höjden i tävlingsorten Zhangjiakou tar ut sin rätt.

– Det är lurigt här – man vet aldrig när smällen kommer. Jag är inställd på att få gräva djupt inom mig själv efter krafterna, säger Maja Dahlqvist.

220131 Maja Dahlqvist of Sweden during a women’s cross-country skiing training session ahead of the 2022 Winter Olympics on January 31, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

På onsdagsmorgonen har Sverige ny guldchans på damernas lagsprint. Sverige är tokfavoriter med Jonna Sundling och Maja Dahlqvist i laget, men 27-åringen vill inte ta ut någonting i förhand.

– Jag tror att det kommer bli tufft och tajt, säger hon.

LÄS MER: Svenska stjärnornas hårda kritik mot Therese Johaug – efter orden om Frida Karlsson: ”Vi bryr oss inte…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!