Norska expertens helt ärliga ord – pustar ut(!) efter tunga beskedet om Frida Karlsson: ”Jag är lättad…”

Frida Karlsson har tävlat färdigt i OS.
Då pustar den norske experten Vidar Löfshus ut.
– Jag är lättad, säger han.

Frida Karlsson hade förhoppningar om flera medaljer under OS, men det står nu klart att hon får åka hem helt utan någon individuell sådan. Hon har stafettbronset med sig, men i övriga tävlingar har Karlsson haft det blytungt, och hon har inte alls kommit upp i nivå, och varit rejält tilltagen efteråt.

”Jag blir lättad…”

Karlsson har kollapsat, behövt hjälp av ledare och lagkompisar – och i dag kom beskedet att det inte blir någon tremil för henne på söndag, som många hade räknat med. Av medicinska skäl så drar nu landslaget i handbromsen, och för att inte sätta för mycket spår i framtiden så tvingas Karlsson att bryta OS.

220212 Frida Karlsson of Sweden after competing in women’s cross-country skiing 4×5 km relay during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Beskedet om Frida har självklart skapat reaktioner i Norge, och den tidigare landslagschefen Vidar Löfshus, som numera är expert, pustar nu ut efter att Karlsson åker hem.

– Det är nästan så att jag blir lättad. Hon har varit rejält borta under hela mästerskapet. Det tillståndet hon har passerat mållinjen i har inte sett bra ut, åtminstone på avstånd, säger han till Nettavisen.

”Har bommat fullständigt…”

Vidar Löfshus får även frågan kring vad han tror gick fel för Karlsson under mästerskapet.

– Det blir bara spekulationer, men det verkar som att hon inte har hanterat situationen överlag, varken med höjden, de nuvarande förhållandena som är i Kina. Det är tydligt att hon bommat fullständigt på upplägget, säger han.

180102 Vidar Løfshus, coach of Norway, during a training session in Tour de Ski on January 2, 2018 in Oberstdorf. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Frida Karlsson var, när hon meddelade beslutet, tydlig med att hon gärna ville tävla, och skrev på Instagram:

”Jag nådde inte mina mål. Det känns tungt, och jävligt, och tomt nu, men vafan!! Det finns mycket värre saker här i livet ju”.

LÄS MER: Stina Nilssons okända succé under OS – som gav tränarna rejäl huvudbry: ”Hade platsat i alla andra lag”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!