Lagkamraternas ord om Frida Karlsson – efter ödesdigra beslutet: ”Hon har verkligen försökt…”

Frida Karlsson stoppades från tremilen.
Nu uttalar stjärnans lagkamrater om hela situationen.
– Hon har verkligen försökt ge det en chans, säger Ebba Andersson.

Frida Karlsson har haft en tungt OS. Svenskan, som många trodde skulle utmana Therese Johaug, har inte fått det att stämma i spåren. Det blev ingen individuell medalj för 22-åringen, vilket är en jättebesvikelse för Karlssons del.

Frida stoppades

Hon slutade femma i damernas skiathlon och tolva i tio kilometer klassisk stil. Efter tävlingarna har hon sett ordentligt slutkörd ut, kollapsat i målfållan och fått hjälp av de svenska ledarna att ta sig därifrån.

Och igår kom beskedet att hon inte kommer att medverka i damernas tremil – den allra sista OS-tävlingen. Längdchefen motiverade beslutet med att Frida Karlsson inte riktigt är där både form- och återhämtningsmässigt och får lämna Peking utan någon individuell medalj.

220212 Ebba Andersson of Sweden competes in women’s cross-country skiing 4×5 km relay during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Nu uttalar Frida Karlssons lagkamrater sig om den svenska stjärnans situation.

– Det är så klart jättetråkigt för Frida. Hon har verkligen försökt att ge det här en sista chans efter de tuffa urladdningar som har varit för henne under inledningen av det här mästerskapet, säger lagkamraten Ebba Andersson till SportExpressen.

Hon fortsätter:

– Jag hoppas bara att det är ett beslut som är taget för att det är det allra bästa.

”Hållit uppe lågan”

Det har gått åtta dagar sedan Frida Karlssons senaste tävling. Då var hon med och tog ett brons i damernas stafett. Hon har i en annan intervju med kvällstidningen sagt att hon sett en positiv trend på sin form, och var inställd på att bli uttagen till tremilen. Det är något Ebba Andersson bekräftar, som varit nära Karlsson den senaste veckan.

– Jag tycker att hon har hållit uppe lågan, och det har varit tydligt att hon har velat ge det här en sista chans. Och det är så klart tråkigt att vi kommer att sakna henne på start i morgon, säger hon.

220212 Charlotte Kalla of Sweden at the medal ceremony for women’s cross-country skiing 4×5 km relay during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla, som gör sin sista OS-tävlingen under söndagen, tycker att det är tråkigt att Karlsson inte kommer till start. Veteranen tror att hon hade kunnat utmana om guldet, med rätt förutsättningar.

– Det känns jättetråkigt för Fridas skull att det inte blir någon start i morgon men kanske framför allt att hon inte har fått ut den kapacitet som hon har och har visat så många gånger den här säsongen. Hon är en åkare som kan åka riktigt fort när det stämmer, säger 34-åringen.

LÄS MER: Mammans teori – därför gick det snett för Frida Karlsson under OS: ”Det kunde blivit så annorlunda”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!