Elvira Öbergs sanslösa pengaregn – drog in flera miljoner på succésäsongen: ”Jag är hungrig på mer”

Elvira Öberg slutade tvåa i totala världscupen.
För det belönas hon med en rejäl slant.
– Jag är hungrig på mer, säger hon.

Elvira Öberg fick sitt stora genombrottsår den här säsongen. Den 23-årige svenskan hamnade på pallen för första gången i december, vilket bara var början på en succéartad säsong.

Makalösa säsongen

När säsongen summerades i helgen stannade hon på totalt åtta(!) pallplatser, varav fyra segrar. Elvira Öberg var också Sveriges största stjärna i OS, och lämnade Peking med hela tre stycken medaljer.

För den sensationella säsongen belönas 23-åringen. Rejält. Enligt Sportbladet har stjärnan dragit in över två miljoner kronor i prispengar den här säsongen.

220218 Elvira Öberg of Sweden after women’s biathlon mass start during day 14 of the 2022 Winter Olympics on February 18, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

– Jag har haft en fantastisk säsong så det är inte det jag vill fokusera på nu. Det kommer inte vara så svårt att lägga det bakom mig. Jag har många år på mig att ta hem flera pokaler, säger hon till kvällstidningen.

Hon menar vidare att hon nu fått ett ordentlig kvitto på att det går att livnära sig på skidskyttet.

”Hungrig på mer”

– Det gör att man kan pyssla med det här på heltid utan att behöva fundera på något annat, så det är klart att det är bra. Skidskyttet jobbar på ett bra sätt med att höja prispengarna år efter år och det är kul att vara en del av en idrott som utvecklas, säger Elvira Öberg.

Med sina framgångar den här säsongen är Elvira Öberg den som presterat allra bäst av svenskorna.

220320 Elvira Öberg of Sweden with the trophy for best athlete under 25 after competing in women’s 12,5 km biathlon mass start during the IBU World Cup on March 20, 2022 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Och hon berättar vidare att hon är ordentligt nöjd med sina prestationer.

– Jag visste att jag hade höjt mig, men att jag skulle sluta tvåa i totalen och ta tre OS-medaljer. Jag är sjukt stolt över det jag har presterat, men också hungrig på mer.

LÄS MER: Legendaren Marit Björgens dom om Norge – uppmanar landslaget att tänka om helt: ”Vi behöver få in…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!

 

Läs mer om...