Knallen: Stina Nilsson gör oväntad comeback som längdåkare – då tävlar hon igen: ”Funderade ett tag…”

Stina Nilsson är tillbaka som längdåkare.
Stjärnan kommer att tävla redan imorgon.
– Hon funderade ett tag, säger IFK Moras ordförande Tomas Bredberg.

Det har gått över två år sedan Stina Nilsson meddelade att hon lägger av med längdåkningen. I stället skulle stjärnan ta ny sats inom skidskyttet, men många avfärdade det hela som en PR-kupp.

Tuffa starten

Men när förra säsongen drog igång stod Stina Nilsson på startlinjen med ett gevär på ryggen. De första året blev sisådär för 28-åringen, som blandade och gav. De bästa prestationerna kom mot slutet, och förväntningarna inför den här säsongen hade höjts.

Stina Nilsson hade en tuff start på säsongen, och blev petad i vissa världscupstävlingar. Hon fick däremot en plats i den svenska OS-truppen, men fick aldrig chansen att visa upp sig i Peking.

I stället kom hennes första pallplats som skidskytt för lite mer än en månad sedan när hon slutade trea i finska Kontiolax. Men nu är Stina Nilsson tillbaka som längdåkare, och tävlar redan imorgon.

Oväntade comebacken

Det är IFK Moras ordförande, Tomas Bredberg, som bekräftar att Stina Nilsson kommer att vara en del av deras lag till sprintstafetten i SM.

– Jag frågade Stina för ett par veckor sedan om hon kunde tänka sig att ställa upp. Och efter att ha funderat ett tag tackade hon ja, säger han till Expressen.

I laget finns bland andra Anna Dyvik, och IFK Mora kommer att ställa upp med ett konkurrenskraftigt lag. Och det kommer bli ordentligt motstånd i loppet. Det har tidigare stått klart att Maja Dahlqvist, Frida Karlsson och Ebba Andersson kommer att delta.

LÄS MER: Storstjärnans plötsliga utspel – sågar sig själv efter bråken som skakade Norge: ”Hade jag varit bättre så…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!

 

Läs mer om...