Sveriges oerhört vackra gest mot Japan direkt efter VM-segern – hyllas i hela fotbollsvärlden: ”Hjärtskärande”

Sverige besegrade Japan med 2-1 i dag.
Nu hyllas svenska spelarna för de vackra gesterna mot motståndarna.
Bilder på när Jonna Andersson tröstar flera japanskor sprider sig i fotbollsvärlden.

Det blev en riktig rysare på fredagsförmiddagen när Sverige ställdes mot Japan i VM-kvartsfinalen. Det såg länge ut att gå mot en klar svensk seger efter en trygg 2-0-ledning men i slutminuterna förändrades allt.

Sverige vinner

Japan fick ett sent reduceringsmål och när det sedan blev 10 minuters stopptid så blev det oerhört nervöst i slutet. Men Blågult lyckades hålla undan och vinna med 2-1 för att ta sig vidare till semifinal och kamp om VM-medaljerna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, Japan, fotbolls-VM
230811 Yui Hasegawa of Japan and Magdalena Eriksson of Sweden after the FIFA Women’s World Cup quarterfinal between Japan and Sweden on August 11, 2023 in Auckland. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / MB0685

För Japan var det ett tungt nederlag då man imponerat stort innan i VM men nu måste lämna turneringen. Direkt efter slutsignalen var det bedrövade japanskor som grät på innerplanen.
”Hjärtskärande för Japan som missar chansen att gå till sin tredje VM-semifinal”, skriver engelska BBC i sin matchrapportering.

LÄS MER: Norska hånet efter svenska storsuccén – riktar högst oväntad kritik mot Blågult: ”Fulast i VM-historien”

Vackra gesten

Men mitt i det svenska segerfirandet sprids nu vackra bilder på svenska ytterbacken Jonna Andersson som hyllas i hela fotbollsvärlden. Istället för att fira med blågula lagkamraterna gick Andersson fram till sin klubbkamrat i Hammarby, japanskan Maika Hamano.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, Japan, fotbolls-VM
Jonna Andersson tröstar sin lagkamrat i Hammarby, japanskan Maika Hamano. FOTO: X

Svenskan kramade om den 19-åriga stortalangen som var helt bedrövad, se bilderna här nedanför.
– Jag blev ledsen av att se henne ledsen. Jag vet vad det betyder för henne och hur otroligt bra spelare hon är. För mig var det för att försöka ge henne energi, säger Jonna till SportExpressen om hur hon tröstade japanskan.
– Jag hoppas så klart att det var viktigt för henne att känna det stödet. Jag vet att hon har det stödet i landslaget och klubblaget. Jag ville visa att jag bryr mig om henne. Hon är en fantastisk människa.

LÄS MER: Hanna Ljungberg satte Sverige på kartan och sedan försvann – så lever den svenska målsprutan i dag

Bilderna på Jonna Andersson och Maika Hamano sprids just nu på sociala medier och ramar vackert in de starka känslorna som ett VM framkallar. Även fina bilder på Magdalena Eriksson som tröstar motståndare har fått spridning i fotbollsvärlden.
– Jag sa att hon har många mästerskap framför sig. Det är klart att hon var ledsen och besviken, berättar Andersson för kvällstidningen om vad hon faktiskt sa till Hamano efter slutsignalen.

Vad tycker du om de fina bilderna efter matchen? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilder:

https://twitter.com/Chelseawomen_/status/1689938631140450304
https://twitter.com/statsandedits/status/1689935745753251840