Elias Petterssons fina gest som betyder så mycket – gör nu det mest beundransvärda på hemmaplan: ”Jag vill ge tillbaka”

Elias Pettersson tillbringar sommaren hemma i Sverige.
Då står han för en fin gest till klubben som formade honom.
– Jag vill ge tillbaka, säger superstjärnan.

Elias Pettersson fortsätter att övertyga i NHL. Sedan han draftades som femma av Vancouver Canucks har det varit upp och ned, särskilt för laget som haft svårt att prestera och ta sig till slutspel. Men under förra säsongen gick Canucks, för första gången sedan 2020, förbi grundserien.

Fina gesten

Det tog visserligen stopp mot Edmonton Oilers som senare tog sig hela vägen till Stanley Cup-final, men Canucks räknas redan nu som en av lagen som kan utmana om titeln nästa säsong, och Elias Pettersson är en stor anledning till det. Svensken gjorde en strålande grundserie, skrev på ett nytt lukrativt kontrakt – men gick sedan inte att känna igen i slutspelet.

Många var besvikna över hur lite poäng Pettersson gjorde trots att Canucks spelade bra i slutspelet, men efteråt kom det fram att Pettersson spelade med stor smärta i knät, något han genomled sedan januari. Pettersson behöver inte göra något ingrepp för knät, utan med vila ska han vara tillbaka med full hälsa när säsongen väl drar igång igen i oktober. Som vanligt så tillbringar Pettersson sommaren hemma i Sverige och Sundsvall, men i år gör han någonting helt nytt.

“Jag vill ge tillbaka”

För första gången någonsin håller Pettersson nämligen i ”EP40 skills camp”, ett hockeyläger för unga hockeyspelare. Lägret hålls i Ånge, där Pettersson tog sina allra första skridskoskär, och Pettersson har valt att ge bort alla pengar han drar in på lägret till Ånge, laget som formade honom.

– Främst vill jag ge tillbaka till Ånge, alla pengar går till dem. Men sen vill jag erbjuda kids att komma hit och lära ut till dem. Saker som vi lär ut här är saker som jag har tränat på varje sommar, säger han till ST.

Elias Pettersson, NHL
Vancouver Canucks’ Elias Pettersson responds to questions during the NHL hockey team’s end of season news conference, in Vancouver, B.C., Thursday, May 23, 2024. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP) DYD103

Elias Pettersson hade inga höga förväntningar på livet som ”coach”, men menar att det gett honom mersmak, och att det är någonting han gärna fortsätter med även kommande år. Han tror sig dessutom ha sett några framtida stjärnor på lägret.

– Det tror jag absolut, det är många som ser bra ut tycker jag. Alla tar åt sig och alla lyssnar. Det är första gången jag får agera coach om man får säga så. Jag trodde det skulle vara jobbigt men jag tycker att det har varit jättekul.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev