Expertens stora förvåning över Sarah Sjöströms beslut under OS – oroande orden om stjärnan: ”Vi är inte vana med det”

Sarah Sjöström simmar dubblar distanser under OS.
Det förvånar vissa experter.
– Jag tycker inte att det blixtrar om henne, säger Anna-Karin Kammerling.

Sarah Sjöström är ett av Sveriges allra största guldhopp under Paris-OS. Hon har satsat allt på att ta guld i 50 meter fritt, och har dessutom tagit det ovanliga beslutet att välja bort distanser som hon hade haft medaljchans i. Men på måndagen kom ett drömbesked från svenskan.

Drömbeskedet under OS

Redan innan tävlingarna öppnade Sjöström för att eventuellt simma även 100 meter fritt, om schemat var bra. Sjöström simmade den sträckan i lagkapp i helgen, och hon fanns med på startlistorna, men hon menade att något definitivt beslut ännu inte hade tagits.

Men i går kom alltså beskedet att Sjöström ställer upp i distansen, vilket gör att Sverige helt plötsligt har ytterligare en stor medaljchans i simningen. Beslutet tog Sarah med tanke på att 50 meter fritt inte är förrän på söndag, vilket hade gett henne lite för många vilodagar. Det kan dessutom gynna hennes tävling på söndag att känna på den längre distansen redan nu.

Expertens förvåning

Men det är inte alla som hade räknat med att Sjöström faktiskt skulle ställa upp. Radiosportens sim-expert Anna-Karin Kammerling är förvånad – och orolig över Sjöströms form.

– Under lagkappen så tycker jag kanske inte att det blixtrade sådär som vi är vana vid att se henne, säger hon.

240727 Sarah Sjöström of Sweden in women’s 4×100 meters freestyle swimming relay final during day 1 of the Paris 2024 Olympic Games on July 27, 2024 in Paris. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men hon är övertygad om att Sjöström själv känner att formen finns där, annars hade hon inte ställt upp.

– Men tydligen känner hon någonstans själv att det finns mer att ge, och jag tror att hon absolut inte är intresserad av någon sjätteplats. När Sjöström är i och simmar, då är det medaljer som räknas, säger Kammerling.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev