Linn Svahn bryter tystnaden om Therese Johaug – erkänner nu vad hon tycker om norskans comeback: ”Hon är så…”

Norska skidlegendaren Therese Johaug gör comeback. Något som engagerar de svenska skiddamerna.
– Hon kommer inte att få det lika lätt som innan, säger Maja Dahlqvist.

Therese Johaug var världens bästa damåkare när hon 2022 bestämde sig för att lägga av.

I maj förra året födde hon dottern Kristin Hoff Johaug. Därefter kom tävlingssuget tillbaka.

Förra vintern åkte hon både norska mästerskapet och långlopp. Därför kom det inte som någon större överraskning när Johaug i torsdags skrev på Instagram:
”Både i NM (norska mästerskapet) och i tester verkar det som jag fortfarande har något att bidra med i skidspåret. Lusten att ha startnumret på bröstet är lika stark.”

Johaug tillbaka

I en följande presskonferens berättade Johaug att det är hemma-VM i Trondheim i månadsskiftet februari nästa år som motiverat henne att göra comeback och skickade också en hälsning till svenskorna:
– Jag har sett att många önskat att jag ska göra comeback. I alla fall de på andra sidan gränsen, de svenska tjejerna. Hoppas jag kan motivera dem lite.

Artikeln fortsätter nedanför.

Inom det svenska damlandslaget, som nu är på träningsläger i VM-terrängen utanför Trondheim, inspireras de av att norskan är tillbaka, trots att det kommer att bli tuffare på världscupen.

Gladast över comebacken är Ebba Andersson, som ser nya möjligheter i vinter. De är två skidåkare som gillar att ha högt tempo, men har en sämre spurt.
– Plötsligt är det en till åkare som är beredd att ta ansvar för farthållningen. Det kan göra att jag vissa gånger får en avlastning när det gäller att sätta upp tempo. Många gånger är det andra åkare man har med sig som inte är lika pigg att sätta upp ett rejält tempo. Då är det positivt att Johaug är med, säger Ebba Andersson.

Linn Svahns ord

Jonna Sundling är också glad över att Johaug är tillbaka, men har ingen känsla om de svenska åkarna kommer att kunna utmana Johaug i vinter.
– Jag hoppas inte att vi som har jobbat de senaste två åren har blivit sämre.

LÄS MER: Därför saknas Frida Karlsson i svenska skidlandslaget – skidstjärnan missar både träningsläger och tävling: ”Det handlar om…”

Linn Svahn är imponerad över hur stort det har blivit att Johaug gör comeback:
– Det är den stora bomben i skid-Sverige den här sommaren. Det visar hur stort ett mästerskap på hemmaplan är – att man avslutar en karriär och är beredd att gå tillbaka till en satsning där man vet vad som krävs för att man har gjort det. Det är inte bara ett jobb. Det är en livsstil. Hon kommer att klara det bra. Hon är så trygg i sig själv.

Johaug har fyra OS-guld, 14 VM-guld och 100 segrar i världscupen.

Vad tycker du om att Therese Johaug gör comeback? Dela artikeln och säg din åsikt!

Fakta om Johaug

Ålder: 36.

Bor: Oslo.

Meriter: OS: 4 guld, 1 silver, 1 brons. VM: 14 guld, 2 silver, 3 brons.

Familj: Gift med Nils Jakob Hoff (före detta OS-roddare). De har dottern Kristin.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev