Jacob Hård utser det allra bästa ögonblicket från OS – vid sidan av Armand Duplantis och Sarah Sjöström: ”Gick rakt in i hjärtat”

Sommar-OS i Paris blev inte bara en folkfest.
Utan ett stort medaljregn för Sverige likaså.
Nu utser SVT-profilen Jacob Hård sitt allra bästa ögonblick.

Sommar-OS 2024 i Paris är över och vi kan sammanfatta ett oerhört lyckat mästerskap. Vi bjöds på spänning i absolut världsklass, en sällan skådad folkfest och våra svenska idrottare överträffade alla förväntningar.

Hård om OS

Sverige gjorde sitt bästa sommar-OS på hela 24 år och bärgade 11 medaljer i Paris. SVT-profilen Jacob Hård minns tillbaka till de underbara veckorna med värme och rankar nu sina allra bästa idrottsögonblick från olympiaden.
– Paris är kanske det allra bästa av de tio olympiska sommarspelen sedan 1980 som jag har upplevt. Det blev en helt fantastisk fest!, säger han till SVT.

Artikeln fortsätter nedanför.

De två givna svenska namnen att lyfta fram är så klart storstjärnorna Armand Duplantis och Sarah Sjöström, som vinner ett respektive två OS-guld i Paris.
– Det var inte bara för svenskar som världsrekordet på Stade de France av ”Kung Mondo” var ett av de ögonblick, kanske till och med ögonblicket, som definierar OS i Paris, säger Hård.
– Sarah Sjöström vann sin första internationella medalj när hon var 14 år gammal. Sedan dess har det blivit hur många som helst. 16 år senare vinner hon dubbla OS-guld och är bättre än någonsin. Det är fenomenalt och värt en närmare studie, eller en avhandling.

”Rakt in i hjärtat”

Den rutinerade SVT-kommentatorn vill också se en närmare studie av vår svenska succéduo i beachvolleyboll.
– Om vi går till två 22-åriga OS-debutanter i David Åhman och Jonatan Hellvig, som på några få år går från nästan okända till världsettor och olympiska guldmedaljörer. Och inte bara det, de gör det genom att förändra en sport. Gör en avhandling av det också, säger han till tv-kanalen.

LÄS MER: Sarah Sjöströms tydliga kritik mot hemlandet Sverige(!) efter OS-gulden – höjer nu rösten: ”Jag tycker att alla ska…”

Jacob Hård vill så klart också lyfta fram den blågula pingisfeber som har uppstått och han är så djupt imponerad av svenska bordtennisherrarnas framgångar. Men om han ska få lyfta fram ett specifikt ögonblick som sticker ut allra mest så handlar det om något helt annat.
– Det är inte bara guldmedaljerna som sitter kvar hos mig från Paris och som jag tror kommer att göra det väldigt länge. Tara Babulfaths leende när hon är på väg att vinna sin första judomatch, det sitter på näthinnan och kommer att sitta kvar där. Och hennes fortsatta väg, modiga väg, fram till medaljen gick rakt in i hjärtat, erkänner den folkkäre tv-journalisten.

Vad tycker du om Jacob Hårds ord om OS? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev