Edvin Angers oväntade avslöjande efter sommar-OS – svenska skidåkaren vill utmana världsstjärnan i en annan sport

Edvin Anger fick sitt stora genombrott i fjol.
Nu ska han jaga sin allra första VM-medalj i karriären.
Samtidigt avslöjar svenska skidåkaren något oväntat.

Det har gått väldigt snabbt för 22-årige Edvin Anger. För snart två år sedan gjorde han entré som senior på världscupen med sin allra första säsong i A-landslaget.

Angers genombrott

Då imponerade han direkt genom att leverera en riktig succévinter som debutant. Hedemorasonen radade upp finalplatser i sprint men lyckades ändå aldrig riktigt nå hela vägen till en pallplats, utan fick nöja sig med ett gäng fjärdeplatser.

Artikeln fortsätter nedanför.

Senaste skidsäsongen blev betydligt bättre och Anger fick sitt välförtjänta genombrott på den allra högsta nivån. 22-årige sprintspecialisten lyckades kamma hem två individuella pallplatser förra vintern, med en andraplats på Tour de Ski och en tredjeplats i Canmore.

Edvins avslöjande

Inför nästa skidsäsong är förväntningarna ännu högre på unge Anger att ta nästa steg för att närma sig den yppersta världseliten. Men även att bärga sin allra första mästerskapsmedalj i det stundande skid-VM.

LÄS MER: Ebba Andersson säger nu det som alla svenskar egentligen tänker om Therese Johaug – erkänner sanningen: ”Det är frågetecknet”

Det är inte bara på skidor som Edvin Anger är snabb utan nu avslöjar han även vilken sport han hade varit bäst på i sommar-OS och vill då utmana världens bästa.
– Mja, jag hade nog försökt utmana Noah Lyles (som vann OS-guld) på 100 meter. Jag är helt okej faktiskt, men utan att träna så hade jag nog kanske inte kunnat utmanat honom, säger han med ett skratt till Aftonbladet.

Svenska skidåkaren får även frågan om det fulaste som han har sagt till någon i skidspåret.
– Nä, det vet jag inte om jag kan säga så här. Då blir nog folk sura runt omkring, säger Edvin och erkänner även det absolut värsta han vet.
– Jag hatar ormar.

Hur tror du att det går för Edvin Anger kommande säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev