Charlotte Kalla bryter tystnaden om stora rivalen Therese Johaug inför hennes comeback – sätter nu ned foten: ”Hon är…”

Nyligen meddelade den norska skidlegendaren Therese Johaug att hon gör comeback. Om det har inspirerat Charlotte Kalla att ge sig ut i spåret igen?
Nja.
– Jag är nöjd med att vara supporter, säger hon till TT.

Therese Johaugs besked om att hon återupptar karriären och satsar mot hemma-VM i Trondheim nästa år kom inte som någon stor överraskning för Charlotte Kalla.
– Nej, men jag har förstått att det inte var ett lätt beslut för henne. Det kan inte ha varit enkelt, jag vet ju att det krävs en hel del träning för att nå den nivå som jag tror att hon vill ligga på, säger Kalla.

– Det ska bli superspännande att se satsningen och jag önskar henne all lycka. Hon är en fantastisk skidåkare och människa.

Artikeln fortsätter nedanför.

Johaug rundade av karriären 2022 och födde dottern Kristin förra året. Sedan dess har hon tävlat i långlopp och i norska mästerskapen, och det var då suget efter den stora skidscenen kom tillbaka.

Charlotte Kalla avslutade också karriären 2022 och har även hon blivit mamma. Därtill har hon tävlat i Stafettvasan.

LÄS MER: Nya beskedet om Stina Nilsson som får alla svenskar att hoppas – ger nu svar om återkomst till landslaget och skid-VM

Men att följa Johaug fullt ut och göra comeback i landslagssammanhang är inte aktuellt, säger hon.
– Nej, jag har inte känt något sug efter det sedan jag lade skidorna på hyllan. Jag är nöjd med att vara supporter, säger Kalla.

Skulle du vilja se Charlotte Kalla göra comeback? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev