Otroliga siffrorna visar att Viktor Gyökeres är världens bästa anfallare just nu – svensken bräcker självaste Erling Haaland

Viktor Gyökeres har fått en drömstart på nya säsongen.
Nu kommer otroliga siffror som visar hur bra svensken är.
26-åringen är världens bästa målgörare senaste året – och överglänser självaste Erling Haaland.

Förra säsongen blev en dundersuccé för Viktor Gyökeres som fullständigt öste in mål för sitt Sporting Lissabon och etablerade sig som en av världens bästa anfallare. Då blev det 32 mål på 35 matcher och den nya säsongen i Portugal har börjat lika strålande.

Gyökeres succé

I senaste ligamatchen på fredagkvällen gjorde svensken 2-0 och därmed sitt åttonde ligamål på bara fem matcher. Sporting har inlett med fem raka segrar och Gyökeres leder skytteligan överlägset, med dubbelt så många mål som tvåan.

Artikeln fortsätter nedanför.

Men nu har det även släppts siffror på hur otroligt bra 26-åringen varit det senaste året, faktum är att han faktiskt varit världens bästa anfallare de senaste 365 dagarna. För att ingen annan målkung i fotbolls-Europa har gjort fler mål än Gyökeres, se bilden här nedanför.

Bäst i världen

Engelska tidningen The Sun har räknat på alla målen och storstjärnor som Robert Lewandowski (31 mål), Mohamed Salah (32 mål), Erling Haaland (46 mål), Kylian Mbappé (50 mål) och Harry Kane (51 mål) tar sig in på topp 10-listan. Men överst på listan hittar vi en svensk i Viktor Gyökeres och otroliga 54 mål på 59 matcher de senaste 365 dagarna, se själva här nedanför.

LÄS MER: Hugo Larssons stora revansch efter konflikten med Jon Dahl Tomasson – svarade på bästa sätt efter petningen i Blågult

Det ska även tilläggas att Haaland gjorde ytterligare två mål i helgen efter att listan offentliggjordes, samt Kane som slog till med ett hattrick i senaste matchen. Men även Gyökeres gjorde ett mål i helgen, så han toppar fortfarande listan som världens bästa målgörare.

Vad tycker du om Viktor Gyökeres storsuccé? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev