Rivalens udda hyllning av Armand Duplantis väcker en hel del frågor – liknas vid en sagofigur: ”Han är som en…”

Armand Duplantis var överlägsen i OS-finalen i somras.
Fjärdeplatsen gick till filippinske Ernest John ”EJ” Obiena som nu hyllar sin överman – men på ett ganska annorlunda sätt.
– Han är en enhörning med mer än ett horn. Han är unik, säger han till sajten Philstar.com.

OS-guld, olympiskt rekord och ett nytt världsrekord. Ja, stavhoppsfinalen i OS i Paris var helt och hållet ”Mondos” show. Svensk-amerikanske Armand Duplantis, 24, hoppade 6,25 meter och knep sitt andra raka OS-guld. Bara 20 dagar senare bättrade han på sitt eget världsrekord igen då han tog sig över 6,26 meter på Diamond League-tävlingen i Silesia.

Tuff tid att vara stavhoppare

Duplantis är så överlägsen nu att de andra stavhopparna i världseliten redan vet om att de kommer få stryk så fort de går in på friidrottsstadion. Ernest John ”EJ” Obiena, Filippinerna, kom fyra i OS. Han är inne på att det är en otroligt tuff tid att leva som stavhoppare nu när Armand Duplantis briljerar så mycket som han gör.

– Det är både en bra och dålig tid att vara stavhoppare, men jag älskar honom verkligen. Jag tror att stavhopp är välsignat med en sådan karaktär som honom, säger han till inhemska sajten Philstar.com.

Obiena är själv rankad trea i världen, efter Duplantis och amerikanen Sam Kendricks. Han hamnade som sagt precis utanför pallen på OS i Paris.

– Jag är väldigt glad över att stavhopp som gren håller en så hög nivå med bra människor i toppen, och jag är väldigt, väldigt stolt över att vara en del av det, säger han.

Märkliga berömmet till ”Mondo”

Det går inte att missa att Ernest John Obiena är en stor beundrare av vår svenske megastjärna – precis som alla andra är. Han går till och med så långt att han beskriver Duplantis som omänsklig på så sätt att han jämför honom med en sagofigur. Men det är en något oklar jämförelse. Det är inte helt glasklart vad han menar med det här.

– Han är en enhörning med mer än ett horn. Han är unik, säger Obiena.

LÄS MER: Armand Duplantis ryter ifrån efter stora tragedin – säger rakt ut det som alla tänker: ”Det är skit helt enkelt”

Vi får anta att han själv är nöjd med den liknelsen och så hoppas vi att det var menat som en verkligt stor komplimang till ”Mondo”.

Vad har du att säga om Duplantis succésäsong? Vad finns det ens kvar att uppnå för honom? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev