Jonas Olsson avslöjar nu vad han egentligen tycker om Zlatan – med orden hela Sverige måste höra: ”Tror man har sett allt…”

Hur bra var egentligen Zlatan Ibrahimovic?
Jonas Olsson håller inte igen om sin tidigare lagkamrat i landslaget.
– Man tror man sett allt – så kommer en träning med Zlatan i landslaget, säger Viaplay-experten.

Det stora genombrottet kom i Malmö FF för en ung Zlatan Ibrahimovic. Att dominera i Superettan och Allsvenskan var bara början för den reslige svensken, som i över två decennium tillhörde den absoluta världstoppen i världens största sport.

Otroliga karriären

Zlatan Ibrahimovic blev efter tiden i Malmö köpt till Ajax, och därefter följde många framgångsrika år i Italien, i storklubbarna Juventus, Inter och Milan. Zlatan fullständigt öste in mål i liga efter liga, och storklubb efter storklubb, och när han avslutade karriären förra året gjorde han det som en av den moderna fotbollens största anfallare.

Zlatan Ibrahimovic skördade under karriären även framgångar med landslaget, även om Sverige inte tog sig riktigt långt i något mästerskap under hans tid som aktiv. Ibrahimovic är den främste målgöraren i svensk fotboll någonsin, men under hans karriär fanns det ändå diskussioner– främst då Zlatan hade tackat för sig men fortsatte karriären i klubblaget – huruvida han faktiskt hade gjort landslaget bättre om han kom tillbaka. Men enligt Jonas Olsson, tidigare Premier League-spelare och numera expert i Viaplay, finns det inga tvivel om hans storhet.

Orden om Ibra

När han för några år sedan fick en fråga om vem den bästa han spelat med är så tvekade han inte på svaret.

– Det är Zlatan. Punkt. Det börjar och slutar där, berättade Olsson.

Han fortsatte sedan:

– Man tror man sett allt – så kommer en träning med Zlatan i landslaget. Han gjorde saker så vi andra bara häpnade. Han verkligen tänker fotboll på ett annat sätt an alla andra.

Hårdare konkurrens menar dock Jonas Olsson att det är när han utser karriärens tuffaste motståndare.

– Jag landar alltid i Ronaldo. Sen var Didier Drogba väldigt bra, han hade allt – teknik, fysik, snabbhet. Och även om jag tittat på tv-klipp hela veckan innan jag mötte honom så kom det något annat. Han var så irrationell, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev