Roberto Vacchi bryter nu tystnaden om hälsan – folkkära tv-profilens smärtsamma ord efter sommar-OS: ”Varit ett helvete”

Han är en av våra mest folkkära tv-kommentatorer.
Men nu bryter Roberto Vacchi tystnaden om sin egen hälsa.
”Det har varit ett rent helvete”, skriver han känslosamt på Instagram.

Vi känner alla igen den karaktäristiska rösten. I många år har Roberto Vacchi varit en populär och folkkär tv-kommentator hos Eurosport och Discovery/Max, där han framförallt blivit starkt förknippad med cykling.

Vacchis hälsa

Under de senaste OS-mästerskapen har Vacchi varit en trygg röst i tv-rutan, så även i somras under sommar-OS i Paris. Men det är något som inte har stämt med tv-profilen och han har verkligen fått kämpa med rösten i flera månader.

Artikeln fortsätter nedanför.

Nu bryter han tystnaden och öppnar upp med känslosamma ord om sin egen hälsa.
”Ni är många som av omtanke hört av er, ’vila rösten’. Jag är ju så tacksam att ni bryr er men ibland har det också varit ett stressmoment. För jag vet ju att det är och har varit svajigt. Denna sommar har nog varit den tuffaste. Jag har ju kämpat med det och gett allt, gjort allt för att det ska fungera”, skriver Vacchi i ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram, läs hela här nedanför.
”Jag får nog säga att det ibland varit ett rent helvete. Stresspåslaget inför varje kommentering har varit tufft. För trots att jag i exempelvis juni tog det lugnt så återhämtade sig inte stämbanden riktigt.”

Känslosamma ord

58-åringen, som har vunnit både Kristallen och Guldskölden för sina tv-insatser, berättar att han försökt med allt från bubbla i glasrör, gurgla vinäger, till att dricka speciellt te och diverse massageövningar utan framgång. Nu har han varit hos Sophiahemmet i Stockholm för att få bukt på halsproblemen.

LÄS MER: Sarah Sjöström testar på ny sport efter dubbla OS-gulden i Paris – oväntade beslutet efter 15 år som elitsimmare

Orsaken till Vacchis röstproblem och heshet har varit på grund av en ofarlig cysta som ska opereras bort. Nu känner tv-kommentatorn hopp om framtiden och tackar sin arbetsgivare för all hjälp och stöttning.
”Det finns faktiskt (stort) hopp för att det kan bli riktigt bra. För det ska sägas, jag har funderat ett otal gånger på om jag kan utföra detta jobb så länge till. Därför var det skönt att få ringa och berätta att det finns hopp om bättring. För jag brinner för det här. Det är en passion. Ett jobb som jag vill utföra bra. Varenda minut. Jag älskar det och känner att jag har NÅT år kvar i alla fall”, skriver han i inlägget, se hela här nedanför.

På sociala medier stöttas Roberto Vacchi av många svenska tv-tittare.
”Jag visste absolut inte om detta! Men kanoners om de kan operera bort den. Du är ju grym på ditt jobb måste jag säga! Jättejobbigt om nåt sånt ska sätta stopp för dig!”, skriver en användare i kommentarsfältet på Instagram.
”Vi vill att du blir frisk fort du är den bästa kommentatorn vi har. Krya på dig, alla sporter blir roligare med att höra dig”, skriver en annan.
”Skönt att höra att det finns gott hopp! Din röst var det som fick mig att fastna i cykelsporten och vill fortsätta njuta av den”, skriver en tredje.

Vad tycker du om Roberto Vacchi som kommentator? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se inlägget:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev