Svenska folkets kärleksfulla hyllningar till David Beckham går rakt in i hjärtat – vill nu ge engelsmannen den allra vackraste gesten

I fredags fördes Sven-Göran Eriksson till sin sista vila.
Sedan dess har många svenskar hyllat David Beckhams fina agerande.
Nu vill värmlänningarna göra den allra vackraste gesten för honom.

Förra fredagen begravdes Sven-Göran Eriksson. Han gick bort för några veckor sedan till följd av en obotlig cancer och många hade samlats i Torsby för att ta farväl av den svenske tränarikonen.

Beckhams gest

Bland de många inbjudna gästerna var det en som stack ut lite extra i Fryksände kyrka. Engelske fotbollslegendaren David Beckham hade flygit in för att visa sin respekt till den bortgångne ”Svennis”.

Artikeln fortsätter nedanför.

Under den känslosamma ceremonin visade engelsmannen vilket stort hjärta han har genom att trösta Sven-Görans nära och kära, däribland flickvännen Yaniseth Alcides och pappan Sven Eriksson, i den stora sorgen. Många har hyllat Beckhams mycket kärleksfulla agerande till sin förre förbundskapten i England.

Hyllar stjärnan

Många värmlänningar blev berörda av fotbollsstjärnans fina gest och vill nu ge honom den allra finaste gesten. Där flera har skickat in insändare till lokaltidningen Nya Wermlands-Tidningen för att berömma Beckham.
”En uppmaning till landshövding Georg Andrén. Gör David Beckham till ambassadör av Värmland. Bättre representant går inte att få. Ring ’Svennis’ barn eller Tord Grip. Dom vet nog hur man får tag på honom”, skriver insändaren ”Sven-Lennart”.
”Beckham tog sig tid att resa till Sverige och besöka Svennis för inte så länge sedan och kom tillbaka till Sverige på torsdag kväll för att bevista Svennis begravning på fredagen. Säga vad man vill om världsstjärnor och miljardärer men Beckham har visat att han har ett gott hjärta och en ryggrad från uppväxten och har tagit ledigt minst tre dygn för att ta avsked från en uppskattad vän av samma skrot och korn. Jag själv har inte varit intresserad av fotboll men Svennis hade min beundran och superstjärnan David Beckham likaså”, skriver insändaren ”NAJ”.

LÄS MER: Sven-Göran Erikssons sista önskan i livet nekas – därför sätter reglerna stopp för hans plan: ”Man får inte…”

Överlag är värmlänningarna imponerade av det fina avskedet Torsbysonen Sven-Göran Eriksson fick, när alla samlades för att ta ett sista farväl. Och som en sista önskan hade Svennis gjort begravningen tillgänglig för alla som ville komma.
”Det brukar sägas att det är svårast att bli erkänd i sin egen hembygd. Därför tycker jag att det är all heder till Värmland, främst Torsby, och regionala medier som tidigt erkände Svennis styrka och kompetens. Och gör det ända in i kaklet. Mer av detta är bara till glädje och ger en gemensam känsla av stolthet tänker jag. Hedrandet av Svennis har hela vägen varit så fint”, skriver insändaren ”MF” till NWT.

Visst förtjänar David Beckham att hyllas för sitt fina agerande? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev