Zlatan Ibrahimovic ryter till mot reportern i direktsändning – utspelet efter känsliga frågan: ”Behöver jag pengar?”

Inför Champions League-matchen mot Liverpool fick Zlatan Ibrahimovic flera frågor om sin nya roll i AC Milan.
Vid ett tillfälle surnade han till rejält mot Viaplays reporter Jennifer Kücükaslan som frågade om han fick bra betalt i sin nya tjänst.

– Pengar? Så jag behöver pengar?, sa han i Viaplays sändning.

För första gången någonsin var Zlatan Ibrahimovic, 42, på plats under en Champions League-kväll i formen av rådgivare och inte spelare. I början av året fick han en ledande roll i Milans sportsliga ledning – men det har hittills varit ganska oklart vad exakt han gör.

Har en ledande roll

I början av sommaren tillträdde Paolo Fonseca som ny Milan-tränare och Zlatan passade då på att göra sitt första mediaframträdande för klubben i sin roll som rådgivare. Det var faktiskt han som presenterade Fonseca för den samlade presskåren.

– Jag fattar att många har frågor. Min roll är enkel. Jag jobbar nära Redbird, jag är ansvarig för Milan. Det är inte en ”one man show”, alla är viktiga. Även om det är tyst så jobbar vi, vi är inte en podcast, vi är inte en talkshow, sa han i juni på en presskonferens.

– Jag har bara varit i min nya roll i sex månader men har redan börjat få gråa hår, vi jobbar hårt.

Zlatan om rollen: ”Jag är boss”

Under tisdagen inleddes årets Champions League-säsong och AC Milan inledde hemma på San Siro mot Liverpool. Zlatan intervjuades av Viaplay inför matchen och han fick även då flera frågor om arbetet som han gör för klubben.

– Alla pratar om rollen. Jag är boss och resten jobbar för mig, sa han.

När Viaplays reporter Jennifer Kücükaslan frågade honom om varför han valde att ta rollen som rådgivare i klubben sa han kort och gott att han fick ”ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till”. Däremot ilsknade han till ordentligt när hon i sin tur frågade om det handlade om pengar. Det tyckte den forne landslagsspelaren inte alls om.

LÄS MER: Manchester United-ikonerna kan inte tro sina ögon när de får se nya bilden på Zlatan Ibrahimovic – börjar gapskratta direkt

– Pengar? Så jag behöver pengar?, frågade han henne irriterat.

När hon backade och sa att han inte ”behöver pengar” så sa han bara kort: ”Ja men erbjudande kan vara utan pengar också…”.

Det här känns så klassiskt Zlatan på något sätt. Tycka vad man vill om hans beteende, men han är onekligen en stor profil som Milan nog kan ha nytta av på flera sätt även efter spelarkarriären.

Vad tycker du om hans utspel i direktsändning? Skriv gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev