När Per Svartvadet tröttnade fullständigt på Lasse Granqvist – och tog fram stora sågen på bästa sändningstid: ”Du verkar ha problem!”

Lasse Granqvist är en av Sveriges mest omtyckta programledare.
Men Per Svartvadet har inte alltid varit imponerad.
En gång ledsnade profilen totalt – och sågade Granqvist under bästa sändningstid.

Per Svartvadet är en av SHL:s stora profiler, men de senaste åren har han varit expert på Radiosporten. I augusti meddelade dock Svartvadet, som blivit rejält hyllad och omtyckt för sina insatser i radio, att hans tid på Sveriges Radio nu är över, efter fem år på jobbet.

Nya kollegor

Inte långt därefter kom tidningar ut med uppgifter om att Svartvadet i stället var aktuell för TV4, med jobb som expert under kanalens sändningar i SHL och Hockeyallsvenskan. Ett tomrum lämnades efter att Niklas Wikegård valde att kliva in i Djurgården som sportchef.

Per Svartvadet vill inte kalla sig själv för Wikegårds ersättare, men klart är i alla fall att Svartvadet, som tillhörde Modo under hela karriären och kom upp i otroliga 662 SHL-matcher, är ny expert i tv. Och då blir han, bland annat, kollega med Lasse Granqvist, en av Sveriges i särklass mest meriterade och omtyckta programledare. Just Svartvadet och Granqvist delade faktiskt ett klassiskt och roligt ögonblick under den förstnämndes aktiva karriär.

Sågningen i direktsändning

Under en match mellan HV71 och Modo så var ställningen 0-0 inför den andra perioden, och Lasse Granqvist hade vissa problem när han läste upp resultaten i alla de andra matcherna. Det märkte Svartvadet – och då var sågningen framme direkt.

– Först, du verkar ju ha problem med att hålla koll på resultaten… har du firat bra eller?, frågade Svartvadet.

När Lasse Granqvist sedan frågade om ett friläge som Svartvadet missat, så svarade han:

– Om du kunde din hockeylektion så hade du sett vad som hände. Pucken gled ifrån lite och så, svarade han.

Senare, efter matchen, blev Per Svartvadet intervjuad igen. Och inte heller den här gången kunde han hålla sig från att skicka en passning, när Granqvist frågade om det var en dålig match för att den slutade 0-0 efter tre perioder.

– Nej, det tror jag inte. Det är mycket chanser och blir man intervjuad två gånger och inte gjort ett mål så är det ganska roligt också. 

16 år senare kliver de in som kollegor i SHL-studion i höst.🤩

Posted by TV4 Hockey on Wednesday, August 21, 2024
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev