William Poromaas oväntade sms till familjen – efter bilden från sin pappa: ”Jävlar”

När William Poromaa fick ett överraskande meddelande och bild från sin pappa reagerade han med förundran.
– ”Jävlar” skrev jag, berättar han för Expressen.

De svenska längdskidåkarna laddar upp inför en ny, rafflande säsong i spåren. Just nu är det många som är på höghöjdsläger i Alperna. Och när man är på läger är det minst lika viktigt med återhämtning som det är med träning. Det vet William Poromaa, 23, allt om.

William Poromaas avslöjande

Han är nämligen en person, liksom många andra, som gärna tar sig tid att koppla av med telefonen i handen. Det är fullt normalt. Alla har sina sätt att vila och återhämta sig. Att scrolla på luren och titta på videoklipp är en populär sysselsättning för flera. Även för elitidrottsmän.

När Expressen bad Poromaa redogöra för sina mobilvanor avslöjade han flera saker om honom som många säkert inte vet om. Bland annat frågade de honom om hans skärmtid. Det visar sig att tiden förändras beroende på om han är på läger eller inte.

– Till mitt försvar så är det alltid när man är på läger så är det… Det är inte bra. Den stiger. Dagligt genomsnitt, fyra timmar och 30 minuter står det här. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, säger han till kvällstidningen.

LÄS MER: William Poromaas svar efter oväntade orden från rivalen Johannes Hösflot Kläbo – avslöjar planen inför vinterns VM: ”Inte legat på soffan”

Han berättar också vilken app han tillbringar mest tid på. Han verkar gilla rörliga videoklipp snarare än stillbilder, eftersom han föredrar TikTok och YouTube framför Instagram.

– Ja, det är nog TikTok. Eller YouTube ska jag säga. Alltså på läger, för då blir det mycket att bara slökolla på grejer, förklarar han.

Poromaas svar till föräldrarna

Någonting som stack ut en del var Poromaas senast skickade sms, vilket Expressen frågade om. Det var inte förvånande i sig att det var till hans pappa Larry Poromaa, även han före detta skidåkare på elitnivå. Men innehållet i meddelandet var aningen oväntat. Så var även Williams svar till Larry.

– ”Jävlar” skrev jag. Farsan skickade en bild på morsan. De var och jagade, så hon hade skjutit tre fåglar med två skott. Så då var han nöjd. Så han skrev vilken skytt hon var. Då skrev jag: ”Jävlar, skicka bild”, säger han.

LÄS MER: William Poromaa avslöjar brutala kravet i Norge efter incidenten – svensken erkänner: ”Annars får jag fängelse”

Det var alltså en bild och en text om att hans mamma Anette Poromaa (före detta Fanqvist, även hon skidåkare) varit ute och jagat. Sonen blev mäkta imponerad att hans mor prickat tre djur med endast två skott.

Det här var ett litet kul avslöjande! Härligt att du vågar och vill bjuda på dig själv, William. Det är viktigt att inte ta sig själv på allt för stort allvar.

Lycka till med den nya säsongen. Hoppas allting flyter på bra fram till VM i Trondheim i februari. Hur tror du det går för Poromaa i år? Kommentera!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev