Håkan Södergren dissar både Peter Forsberg och Nicklas Lidström

Han är en av svensk hockeys stora profiler.
Nu får Håkan Södergren chansen att utse svensk hockey främsta någonsin.
Då väljer han bort både Peter Forsberg och Nicklas Lidström.

Nuförtiden kännetecknar de flesta Håkan Södergren som en riktigt skön pratkvarn i tv. Under många år har han varit expertkommentator i tv-rutan och framförallt hos Viasat och Viaplay men i grunden är han en mycket skicklig hockeyspelare.

Södergrens karriär

Vänsterforwarden spelade för Djurgården i stort sett hela sin karriär, förutom en avslutande säsong i Huddinge, och blev en sann klubbikon. Södergren vann fyra SM-guld med Dif och representerade Tre Kronor i hela 162 landskamper

LÄS MER: När Niklas Wikegård avslöjar sitt riktiga namn är det inte lätt att hålla sig för skratt – det skulle han heta egentligen: ”Vågar inte ens säga”

Håkan Södergren vann både VM-guld 1987 och tog dubbla OS-brons 1984 och 1988 men det är ett annat minne som han lyfter fram som sitt allra bästa från karriären.
– VM i Moskva, 1986. Vi tog silver med ett skadedrabbat lag som ingen trodde ens skulle gå till slutspel. Vi pressade Sovjet. Det var ett skönt gäng, berättar han i en gammal intervju med Sportmagasinet från 2006.

Utser den bästa

I samma tidning har de 100 bästa hockeyspelare genom tiderna i Sverige utsetts och Södergren har tagit sig in på den allra sista platsen som nummer 100.
– Alltid kul att bli erkänd. Plats 100 är jag inte missnöjd med. Jag tillhör generationen mellan det gamla och det nya; jag vet hur jävla bra killar som Tord Lundström och de andra var på sin tid. Få har koll på det i dag. Det känns lite som att jag tillhör ”femtelaget” i Tre Kronor, säger han i intervjun.

LÄS MER: Bobby Hulls mäktiga avslöjande om de hårdaste han spelat med – tvekade inte när han pekade ut två svenskar: ”Snacka om tuffa!”

Sedan får hockeylegendaren chansen att utse Sveriges allra främsta spelare i hockeyhistorien. Då väljer han bort både Peter Forsberg och Nicklas Lidström för en annan blågul gigant.
– Eh… Tumba eller Sterner, eller Sundin eller Forsberg. Måste jag välja tar jag… Mats Sundin. Han har en förmåga att hela tiden orka spela på en mycket hög nivå, inte minst i Tre Kronor där han faktiskt var bättre än i Toronto. Det säger mycket om hans inställning, säger Södergren i tidningen.

Vem tycker du är Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev