Därför syns Stenmark, Lidström och Salming på samma bild

Legendarerna Ingemar Stenmark, Nicklas Lidström och Stig Salming syns ihop på en ny bild.
Nu kommer förklaringen till varför stjärntrion träffades.

Det är inte varje dag man kommer över en bild med flera stora idrottsprofiler som poserar tillsammans. Men på Instagram publicerades nyligen ett foto där tre stora svenska ikoner möts: Ingemars Stenmark, 68, Nicklas Lidström, 54, och Stig Salming, 76.

Därför syns de ihop

Varför samlades två av våra största hockeyspelare samt världens bästa utförsåkare någonsin för att ta en bild ihop? Ja, det kan man fråga sig. Svaret är enkelt. De är alla ambassadörer för ”Börje Salming ALS-stiftelse”.

Nicklas, Ingemar & Stig. Vi är många som gör saker för att gemensamt ta kampen mot ALS och hjälpa till så att forskningen går framåt”, skriver stiftelsen på Instagram.

Ingemar Stenmark, Nicklas Lidström och Stig Salming på bild ihop
Foto: Instagram/@borje_salming_als_foundation

De allra flesta som kommenterat bilden har skickat flera hjärtemojis. Alla känner samma värme och kärlek när de ser de tre männen som alla kämpar för den goda sakens skull. En person skriver också: ”Fantastiskt”.

ALS-stiftelsen har funnits sedan hösten 2022 och startade på Börje Salmings och hans familjs initiativ. Deras mål är att samla in pengar för att bidra till forskningen kring ALS i Sverige samt för att ge stöd åt drabbade och anhöriga. Börje Salming dog i sviterna av sjukdomen den 22 november 2022.

Nicklas Lidström är en av styrelseledamöterna i stiftelsen. Andra kända namn är Pia Salming (Börjes fru), Teresa Salming (dotter) och Mats Sundin.

Stigs ord om Börje

Börjes storebror Stig var även han en hyllad hockeyspelare som tillbringade merparten av sin karriär i Brynäs. Han var en back som kallades ”Stygge Stigge” för sin lite bryska spelstil. Stig vann SM-guld sex gånger med Gävlelaget, som han spelade för 1968-1981. Han hade sällskap i klubben av sin lillebror mellan åren 1970 och 1973.

LÄS MER: Stig Salming avslöjar sitt bästa hockeyminne – hjärtevärmande svaret om Börje Salming: ”Oförglömliga tillfällen”

Efter Börjes död fick Stig mycket medialt utrymme att prata om sin bror. Han beskrev honom då som en speciell person som var svår att placera i något fack. Han rörde sig över gränserna och gillade att verka i olika sammanhang.

– Det är en blandning av att vara fullständigt orädd till att vara ängslig. Du kan inte placera honom riktigt. Han var lite blyg ändå, men ändå offentlig. På sitt sätt så åskådliggör han ju alla de sidorna på något vis, sa han till SVT.

LÄS MER: Hockeyikonen Stig Salming avslöjar sin högst oväntade idol under uppväxten – i en helt annan sport: ”Fantastisk”

Det är verkligen fint och hedervärt att ni jobbar ihop för en fin sak. Att bekämpa en fruktansvärd sjukdom.

Kämpa på! Stort lycka till i framtiden. Vi håller alla på er.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev