HV-tränaren Anton Blomqvist rasar efter tredje raka förlusten: ”Slut på skiten nu”

Anton Blomqvist är rejält ilsken.
Hans HV71 har förlorat alla tre matcher hittills i SHL och nu har han fått nog.
– Det måste vara slut på den skiten nu, säger han till Expressen.

Det går tungt för HV71. Jönköpingsklubben har förlorat sina tre inledande matcher mot Växjö, Skellefteå och Frölunda. Laget parkerar för tillfället på jumboplatsen i SHL-tabellen och den nya tränaren Anton Blomqvist, 34, är allt annat än nöjd.

Slängde in flera ”junisar”

Inför bortamötet med Frölunda hade HV71 hela åtta spelare borta. En av dem var storstjärnan André Petersson som bara spelat en försäsongsmatch på grund av sin skadehistorik. Han åkte inte med till Göteborg och får satsa på att återhämta sig.

Med flera inkastade juniorer på isen lyckades inte smålänningarna störa Frölunda tillräckligt mycket. Det blev till slut förlust med 1-3. Två av baklängesmålen tillkom i numerärt underläge.

LÄS MER: SHL-klubbens agerande får spelarna att sätta kaffet i halsen

– Det är svårt att vinna matcher när man bara gör ett mål. Försvarsspelet är bra, målvaktsspelet är jättebra och vi vinner matchen i fem mot fem – men vi släpper in två mål i boxplay. Tyvärr kommer det från jäkligt dumma utvisningar, säger Blomqvist till Expressen.

Sågar egna laget

Just utvisningarna var någonting som Blomqvist reagerade kraftigt på. Frölunda gjorde som sagt två kassar i powerplay och dessutom ett i slutet i tom bur, då HV71 jagade kvittering.

– Vi är förbannat slarviga och tar korkade utvisningar – och det måste vara slut på den skiten nu. Det hade varit skönt att kunna gnälla på domarna, men det tänker jag inte alls göra. Det är vi som är alldeles för ovårdade. Det är anledningen till att Frölunda vinner den här matchen, säger Anton Blomqvist.

Nu är det rejäl uppförsbacke för HV71. På lördag väntar Linköping på bortais. Nästa hemmamatch är mot Modo, tisdagen den 1 oktober. Fram till dess har Anton Blomqvist och hans lag en hel del saker att jobba på.

LÄS MER: HV-stjärnan talar ut efter ryktena – nyförvärvet petades direkt

– Jag är långtifrån bra på allt, men jag är väldigt bra på att vara där mina fötter är och det är här och nu. Oavsett om vi vinner kommande tre eller förlorar kommande tre så blir jag inte speciellt stressad utan jag tittar på det vi kan påverka i spelet. Sen kan jag inte sparka in pucken i mål. Men jag behöver fortsätta gjuta mod i killarna för vi gör många bra saker spelmässigt, säger han.

Aj aj aj, tungt för HV71. Inte den starten de ville ha med sin nya tränare.

Vilka tror du vinner SHL i år? Skriv gärna en kommentar på Sportbibelns Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...