Frölunda-spelaren Noah Hasas skräckskada: ”Är ju blind”

Hans syn försvann direkt efter att han fick upp en klubbspets i ögat i SHL-premiären.
Frölundas Noah Hasa befarade genast det värsta.
– Första tanken är … fan, jag är ju blind. Då blir man jävligt skärrad, säger han till Göteborgs-Posten.

SHL-debuten kom redan för tre år sedan, men det var inte förrän i fjol som 21-åriga Noah Hasa fick sitt stora genombrott i Frölunda. Förra säsongen spelade han i princip varje match för Göteborgsklubben. Så såg det ut att bli i år också. Men så råkade han ut för en riktig skräckskada i premiären mot Leksand.

Halva synen borta

Det var i slutet av matchen som Hasa fick in motståndaren Max Veronneaus klubbspets in under visiret på hjälmen. Tyvärr träffade den rakt i hans öga. Han tvingades bryta matchen och fick direkt vård.

– En väldigt obehaglig händelse. Jag var helt chockad. När jag kom till båset så var halva synen borta … jag började blinka. När jag stängde det högra ögat och bara tittade med det vänstra så var allt vitt, säger han till Göteborgs-Posten.

LÄS MER: Joel Lundqvists ärliga ord om Roger Rönnbergs sista år i SHL

Han blev skräckslagen när han först upptäckte vad som hade hänt. Efter matchen åkte han till en specialiserad ögonläkare. Han har sedan gjort flera återbesök för att checka av hur ögat mår och hur det fungerar med synen. Med facit i hand hade han ändå tur.

– Första tanken var … fan, jag är ju blind. Då blir man jävligt skärrad. Jag blev panikslagen. Tio minuter efteråt så börjar små pixlar sakta men säkert att komma tillbaka. Efter ett tag är allt tillbaka, men det var jävligt suddigt. Synen ska komma tillbaka – till hundra procent. Och det är väldigt skönt. Det är det mest obehagliga som jag upplevt i mitt liv och karriär, berättar han.

”Lite bättre varje dag”

När Frölunda besegrade HV71 med 3-1 på hemmaplan i torsdags var Noah Hasa på plats. Han hade då på sig mörka solglasögon för att skydda sig från det starka ljuset inne i arenan. Han tar fortfarande penicillin och ögondroppar för att undvika inflammation. Dessutom har han som ett slags skavsårsplåster för ögat. Förhoppningen är att han kan börja träna igen nästa vecka.

LÄS MER: Roger Rönnbergs helt ärliga ord om sista SHL-säsongen – öppnar upp om avskedet till Frölunda: ”En fågelskrämma i båset”

– Jag är otroligt ljuskänslig, men jag känner ändå att det börjar vända. Jag känner mig lite bättre varje dag. Jag ska på kontroll igen under fredagen. Undersökas, ta nya bilder. Fram till dess är det ingen träning, säger han.

Snacka om tur i oturen för unge Noah Hasa. Det hade kunnat förstöra hela hans hockeykarriär och påverka resten av hans liv. Nu ser det ändå ut som att han kommer klara sig helskinnad och fortsätta som vanligt.

Hälsan är det viktigaste vi har. Vi måste vara rädda om våra kroppar och vara försiktiga så ingenting går sönder. Krya på dig, Noah.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...