Frida Karlssons nya ärliga ord om vännen Charlotte Kalla

Under flera år var de kompisar i skidlandslaget, men även konkurrenter i skidspåret.
När Frida Karlssons vänskap med Charlotte Kalla kommer på tal vädras plötsligt en ny oro hos Frida.
– Det hoppas jag. Det vore väldigt tråkigt annars, säger hon till Expressen.

I mars 2022 avslöjade Charlotte Kalla, 37, att hennes framgångsrika karriär som elitidrottare var över. Under sina 16 år på världstoppen hann hon vara med i fyra stycken OS, plocka nio medaljer därifrån, vinna tre VM-guld samt ta en legendarisk Tour de Ski-seger.

Svaret om Charlotte Kalla

Under de sista åren av karriären kämpade Kalla ofta med och mot Frida Karlsson, 25. De vann bland annat ett VM-guld i Seefeldt (4×5 km) ihop. Trots åldersskillnaden på tolv år har de kunnat umgås tillsammans som kompisar, inte enbart kollegor och träningspartners.

När Frida nyligen pratade med Expressen om sina telefonvanor, ett klipp som publicerats på deras sociala medier, fick hon bland annat frågor om sin bakgrundsbild, sin skärmtid och sin favoritapp. Men även vem hennes mest kända vän i kontaktlistan var. Efter att ha funderat en stund kom hon på svaret.

– Ja, vad är definitionen på det? Det är väl någon härifrån. Inte så många kändisar. Jag vet inte… kanske Charlotte! Den är ändå ganska bra. Jag har inte så många kändisar på min lista, säger hon.

LÄS MER: Charlotte Kalla öppnar upp om okända kampen under karriären – erkänner nu efter alla år: ”Visste att det skulle bli en utmaning”

Kvällstidningens följdfråga får Frida att bli lite fundersam och kanske även en smula orolig. Nog för att Kalla inte tävlat på två år och att de två därför inte setts lika frekvent, men nog har de lite kontakt i alla fall.

Expressen: Svarar hon när du ringer?

– Det hoppas jag. Det vore väldigt tråkigt annars, säger Frida Karlsson och skrattar lite nervöst.

En ny bästa kompis

Annars är det en annan vänskap som dominerar just nu, i alla fall om man tar en titt i Fridas telefon. Hon har tidigare varit uttalad ”bästis” med Maja Dahlqvist, men nu är det en annan åkare som dyker upp på bilder överallt i Fridas mobil. Både hennes bakgrundsbild och hennes senast tagna bild föreställer samma persson: Linn Svahn.

– Den senaste bilden? Linn uppe på fiket. Ja, det är verkligen mycket Linn, säger Frida Karlsson glatt.

LÄS MER: Charlotte Kalla bryter tystnaden om stora rivalen Therese Johaug inför hennes comeback – sätter nu ned foten: ”Hon är…”

Jag tror inte du behöver vara orolig, Frida. Klart Charlotte svarar i telefonen om du ringer. Det är jag övertygad om!

Hur tror du det går för de svenska åkarna i vinter? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina tankar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev