Dejan Kulusevskis vilda glädje efter stora svensksuccén

Dejan Kulusevski har öppnat sitt målkonto för säsongen.
Svensken satte dit 2–0-målet när hans Tottenham slog Manchester United med 3–0.
– Det här är livet, säger Kulusevski till Viaplay.

Det blev en tung afton för Manchester United hemma på Old Trafford mot Tottenham. I 1–0-underläge blev lagkaptenen Bruno Fernandes utvisad, efter att oturligt ha halkat och således gått in i en duell med James Maddison lite väl bryskt.

– Det är en tydlig frispark, men aldrig ett rött kort. Det är min åsikt. Till och med Maddison sade det till mig så fort han kom upp. Han sa direkt att det är frispark, men inte rött kort. Alla kan se att det inte är rött, säger Fernandes om situationen.

Bergvall regisserade hörnmål

1–0, och en man mindre i halvtid. Det såg mörkt ut redan då, och det blev inte ljusare efter att svenske Dejan Kulusevski fått göra sitt första mål för säsongen nästan direkt i den andra halvleken.

Svensken kunde efter en omställning hoppa upp och vinkla in Brennan Johnsons passning till 2–0 på ett elegant vis. Johnson var också den som gav ”Spurs” ledningen redan i den tredje minuten.

Och den fina svenskaftonen skulle inte ta slut där. I den 77:e matchminuten byttes Lucas Bergvall in, och hans första uppgift blev att slå den hörna som ledde till 3–0 för Tottenham, som blev slutresultatet.

LÄS MER: Dejan Kulusevski säger nu det som alla måste få höra om Zlatan Ibrahimovic – orden rakt från hjärtat: ”Zlatan är en…”

”Därför man spelar fotboll”

– Den här känslan man har nu, det är den man vill ha. Det är därför man spelar fotboll. Det var överkörning, vi visade hur bra vi är, säger Dejan Kulusevski till Viaplay.

Förlusten var Manchester Uniteds tredje i ligan den här säsongen. Laget ligger på tolfte plats i tabellen efter sex spelade matcher. För Tottenham innebär segern ett hopp uppåt i tabellen, till åttonde plats.

– Vi har fyra raka (vinster) nu, och det är nu våran säsong börjar på riktigt, säger Kulusevski.

LÄS MER: Dejan Kulusevski bryter tystnaden om nya sprickan i Blågult – lagkaptenens uppmaning: ”Vill inte ha drama”

Vilken uppvisning från Dejan Kulusevski och hans Spurs. Kul även att Lucas Bergvall fick vara med på ett hörn.

Manchester United fortsätter att floppa i Premier League. Hur går det för klassikerklubben tror ni? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev