Anton Blomqvist uppgiven efter fyra raka förluster för HV71

HV71 har fått en riktigt tung inledning på SHL-säsongen.
Nye tränaren Anton Blomqvist är redan lite uppgiven.

– Jag känner mig hjälplös, säger han till Sportbladet.

34-årige tränaren Anton Blomqvist är ny för säsongen i Jönköpingsklubben HV71. Han har tidigare tillbringat tre år som huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan. Men inledningen i SHL har inte alls blivit vad Blomqvist hade hoppats på.

”Behöver vara bättre”

Det blev torsk i premiären mot Växjö (3-4), sedan i andra matchen mot Skellefteå (1-3) samt mot Frölunda (1-3). Även i årets fjärde kamp blev det noll poäng för HV71. Linköping vann med 2-1 och såg till att Anton Blomqvists förlustsvit förlängdes.

– Det är tuffast tänkbara i min position givetvis. Jag försöker verkligen att inte ha mitt fokus där. Utan mitt fokus ligger på vad vi gör i det dagliga. Det är direkta saker som jag verkligen kan påverka. Jag lägger all energi på det arbetet jag behöver göra framåt. Jag behöver vara bättre i min position. Jag behöver göra ett bättre jobb gentemot mina spelare, säger han till Sportbladet.

Tuffa matcher väntar

Redan efter fyra omgångar är läget prekärt för laget och nye tränaren är givetvis pressad. Han måste prestera så fort som möjligt. Härnäst väntar Modo på hemmais. Sedan är det Örebro och Färjestad som står för motståndet.

LÄS MER: HV-tränaren Anton Blomqvist rasar efter tredje raka förlusten: ”Slut på skiten nu”

– Nu har vi förlorat fyra matcher och det är klart att det gnager i mig. Jag känner mig hjälplös, kanske det är fel ord men jag vill hjälpa spelarna mer. Jag tycker att jag ser ett jävla engagemang och ett jävla driv i gruppen. Jag önskar verkligen att de hade fått känna på en seger. Jag tycker att vi kanske har tjänat ihop till att ha en lite annan känsla än den vi har i dagsläget. Det är bara att fortsätta jobba tålmodigt och göra saker ännu bättre, säger Blomqvist.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

 

Läs mer om...