Truls Möregårdhs oväntade förslag på ny förbundskapten

Legendaren Jörgen Persson har slutat som svensk förbundskapten för bordtennislandslaget.
Nu har OS-hjälten Truls Möregårdh ett förslag på vem han skulle vilja se i rollen.
– Det hade ju varit det bästa för mig, säger han till Radiosporten.

Efter sina dubbla silvermedaljer under sommarens olympiska spel i Paris har Truls Möregårdh, 22, fått en helt annan stjärnstatus hemma i Sverige. Han är utom tvekan vår största profil inom världssporten, som annars inte fått mycket uppmärksamhet i tv sedan J-O Waldners, Mikael Appelgrens och Jörgen Perssons glansdagar.

Persson valde att gå

Truls har verkligen sett till att det råder pingisfeber i Sverige igen. Men även Anton Källberg och Kristian Karlsson stod för otroliga prestationer då de var med i herrlaget som fick medalj. Förbundskaptenen Jörgen Persson hade all anledning att fira och njuta efter allt hårt jobb.

Men bara några veckor efter triumfen stod det plötsligt klart att Persson skulle avgå som förbundskapten, till allas stora förvåning. Helt plötsligt måste nu landslagsledningen hitta en ersättare till ikonen.

LÄS MER: Chockbeskedet: Jörgen Persson hoppar av efter stora OS-succén för bordtennis – förklarar nu själv sitt avsked

Jag har haft fem fantastiska år med ett flertal titlar och framgångar från ett flertal mästerskap, inte minst OS i Paris nu senast. Samtidigt har det också varit slitsamt och jag tycker det får räcka nu. Av egen erfarenhet som spelare tycker jag nog egentligen det optimala för en coach är tre-fyra år”, skrev han själv i ett pressmeddelande.

Truls önskan för framtiden

Nu har stjärnan Truls Möregårdh uttalat sig i frågan om vem han skulle vilja ha som ny förbundskapten. Han ser chansen att få in en personlig favorit, sin storebror Malte Möregårdh, 27, som ju faktiskt är hans egna tränare.

– Jag själv har ju Malte, min brorsa, som coach. Uppenbarligen vill jag ha med mig honom på tävlingar, det har jag velat ha i väldigt många år nu eftersom det är han som ser mig varje dag. Pappa ser mig också varje dag. Det hade ju varit det bästa för mig, säger han till Radiosporten.

Han säger också vad han själv anser är viktiga egenskaper att ha som förbundskapten för det svenska bordtennislandslaget. Brorsan Malte checkar av flera krav på listan.

LÄS MER: OS-hjälten Truls Möregårdh avslöjar sin udda hobby – det lägger han prispengarna på: ”Jag gillar att…”

– Han ska vara intresserad, framför allt av att lära sig av oss. Det tycker jag att Malte gör. Han är ung och vet inte allting själv om coachvärlden. Han vill också utvecklas och jag tror aldrig heller det är för sent att utvecklas med spelarna för att bli en bättre coach, säger Truls och fortsätter:

– Det är ett väldigt kul jobb att ha tror jag. Jag hoppas att väldigt många tycker det med.

Det vore såklart spännande att se unge Malte Möregårdh som förbundskapten. Han har ju bevisligen gjort ett väldigt bra jobb med Truls.

Tack för allt hårt jobb du lagt ner för Sverige, Jörgen. Du är en sann pingislegendar i det här landet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev