Roger Rönnberg kommer aldrig att träna Brynäs

Roger Rönnbergs Frölunda åkte på en hård smäll senast mot Brynäs.
Nu sticker han ut hakan och säger att han aldrig kommer att kunna träna rivalklubben.
– Skojar du eller?, säger han till Sportbladet.

Han har varit Frölunda trogen sedan säsongen 2013/2014. Under Roger Rönnbergs, 53, styre har göteborgarna vunnit ligan två gånger samt CHL hela fyra(!) gånger. Men det här är hans sista år i FHC – efter tolv säsonger går flyttlasset till schweiziska Fribourg-Gottéron i vår.

Tappade matchen mot Brynäs

Det här blir alltså Rönnbergs sista chans att vinna något mer med Frölunda. Efter de fyra inledande omgångarna av SHL ligger laget på femte plats med två vinster och två förluster. De inledde genom att spöa Leksand med 5-1. Sedan blev det torsk mot Rögle (3-4), vinst mot HV71 (3-1) och nu senast förlust mot Brynäs med 3–5.

Efter den senaste matchen mötte en inte allt för besviken Roger Rönnberg medierna i den mixade zonen. Trots att hans lag hade haft en 2-0-ledning lyckades de tappa matchen. Men han var inte särskilt besviken.

LÄS MER: Roger Rönnbergs helt ärliga ord om sista SHL-säsongen – öppnar upp om avskedet till Frölunda: ”En fågelskrämma i båset”

– Laget har slagstyrka och vi gör väldigt många bra minuter. Vi behöver hantera känslosvallen under matcherna och det är ganska naturligt att det ser ut så här i början av säsongen när viljan är så här hög. Jag är inte så bekymrad, säger han till Sportbladet.

Roger Rönnbergs ord om Brynäs

Monitor ERP Arena – tidigare bland annat Gavlerinken Arena och Läkerol Arena – är lite av en mardrömshall för Roger Rönnberg. Han har ett väldigt svagt facit på bortais i Gävle. Det är han också själv medveten om.

Eftersom han har en så usel statistik mot Brynäs tänker han att det blir en omöjlighet i framtiden att få anställning i klubben. De kommer helt enkelt inte vilja ha honom.

– Skojar du eller? Jag kommer aldrig få jobb i Brynäs i alla fall, det vet jag. Jag har nästan aldrig vunnit i den här arenan. Jag tror vi hade… inför den här matchen var det någon reporter som sa att vi hade 3 av 20 tror jag. Så vi har i alla fall vunnit någon gång, säger han.

LÄS MER: Joel Lundqvists ärliga ord om Roger Rönnbergs sista år i SHL

Det är ändå väldigt kul att du kan bjuda på dig själv precis efter en förlust, Roger. Det är stort av dig. Lycka till med resten av säsongen.

Vilket lag tror du vinner SHL i år? Dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev