Therese Johaugs kaxiga svar till Frida Karlsson

Efter mer än två års frånvaro gör Therese Johaug storslagen comeback i vinter.
Många har frågat sig hur bra norskan kommer vara, bland annat Frida Karlsson. Nu ger hon ordentligt svar på tal.
– Testerna jag har på längd- och rullskidbruket just nu är bland de bästa sedan 2021 och 2022, säger hon till VG.

Efter en fantastisk karriär med bland annat fyra OS-guld och 13 VM-guld tackade Therese Johaug, 36, för sig våren 2022. Sedan dess har hon bland annat blivit mamma åt lilla Kristin, 1, och agerat skidexpert i norsk tv. Hon har också sysselsatt sig genom att arrangera träningsresor i varmare länder, där hon även agerat personlig tränare. Men nu har suget efter att tävla blivit för stort…

”Johaug har varit måttstocken”

Hennes mål är att vinna medaljer på hemma-VM i Trondheim i februari/mars 2025. Framför allt ligger fokuset på femmilen, men hon hoppas starta på flera distanser. Fram till dess kommer hon att ställa upp i ett par världscuptävlingar, bland annat i premiären i finska Ruka den 29 november.

Frågan är hur hennes form är just nu. Många undrar hur bra hon egentligen kommer att vara nu när hon inte tävlat på två säsonger. Bland annat ställde sig Frida Karlsson, 25, sig den frågan för en dryg vecka sedan.

– Hon är så välkommen. Men var står hon? Johaug har ju varit måttstocken i så många år – det är någon vi har jagat hela tiden, sa hon till TT.

LÄS MER: Frida Karlssons härligt kaxiga ord om Johaugs comeback – som får alla svenskar att dra på smilbandet: ”Hon är så…”

Nu kommer norskan med ett oroväckande svar för alla svenskar. Hon är tillbaka i gammalt gott slag och tränar nästan mer än någonsin. Det var inte alls det här som Frida Karlsson eller någon annan ville höra.

Så mycket tränar Johaug

I en intervju med norska VG berättar nu Johaug om hur många träningstimmar det blev för henne i augusti. Slår man ut antal timmar på månadens 31 dagar blir det mer än tre träningstimmar per dag. Eftersom hon lär ha haft någon vilodag då och då landar det på mer än fyra timmar om dagen.

– Jag är stolt. 100 träningstimmar i augusti. Det är första gången sedan december 2021. Då var jag uppe i 90 timmar, säger Therese Johaug.

Innan hon bestämde sig för att göra comeback var siffrorna inte alls så där höga. Mellan januari och april tränade hon uppskattningsvis 60 timmar i månader, medan hon ökade volymen i maj och juni till drygt 80 träningstimmar. Det verkar onekligen ha gett henne de resultat som hon önskar.

LÄS MER: Ebba Anderssons utspel om Therese Johaugs comeback – pekar ut oväntade detaljen som kan gynna henne: ”Det är en fördel”

– Testerna jag har på längd- och rullskidbruket just nu är bland de bästa sedan 2021 och 2022. Jag är inte riktigt uppe och nickar som bäst. Men jag är inte långt borta, säger hon.

Jösses, Therese Johaug blir absolut att räkna med i vinter. Hoppas att de svenska tjejerna kan ge henne en match, särskilt under VM. Det vore ju snyggt att kunna knäppa henne på näsan under mästerskapet som går på hennes hemmaplan.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev