Johan Davidsson tar på sig HV71:s kassa säsongsinledning

Klubblegendaren Johan Davidsson är numera assisterande tränare i HV71.
Han är även ansvarig för lagets spel i powerplay, vilket inte fungerat alls hittills för tabelljumbon.
– Det är klart att jag är den som får ta emot kritiken när det inte går bra, säger han till Jönköpings-Posten.

Med 16 säsonger med HV71 i elitserien är Johan Davidsson, 48, en av klubbens allra största spelare någonsin. Kaptenen gjorde 671 poäng på 920 matcher för klubben. Dessutom vann han fyra SM-guld och belönades med flera individuella pris under sina aktiva år.

Sämst i serien

Numera är Johan Davidsson en del av ledarstaben i HV71. Han är Anton Blomqvists assisterande tränare och han har även ansvar för spel i powerplay. Olyckligtvis nog är HV71 det lag i SHL som just nu är absolut sämst i spelformen. Det har blivit noll mål framåt på tio powerplay, vilket är sämst i serien. De är faktiskt även sämst i boxplay då de släppt in tre mål på nio boxplay.

– Det är en spelform som vi måste bli mycket effektivare i, det är något som kan få oss att vinna de här jämna matcherna och där har vi förlorat kampen hittills. Vi har två, tre gånger där vi gör det riktigt bra men då är det lite dålig tajming och lite dålig kvalité i passningarna som gör att vi inte får till det, säger Davidsson till lokala Jönköpings-Posten om lagets spel i powerplay.

LÄS MER: Anton Blomqvist uppgiven efter fyra raka förluster för HV71

Trots att Johan Davidsson är en av klubbens bästa spelare genom tiderna går han inte helt fri från kritik. Faktum är att han fått rätt mycket skit på sociala medier för hur laget agerat i powerplay hittills.

– Jag är ansvarig för PP så det är klart att jag är den som får ta emot kritiken när det inte går bra. Sen kan jag inte bry mig så mycket om det just nu utan jag fokuserar på att hitta lösningar. Det är min uppgift och den vill jag lösa på ett bra sätt, säger han och ber om ursäkt.

Så ska HV71 lösa krisen

Han avslutar med att svara på frågan hur de jobbar på att lösa problemet. Det är en lång harang med sportklyschor. Kanske är det ändå receptet på framgång framöver?

– Nu gäller det att släppa ner axlarna och inte krama klubban för hårt. Det är lätt att det blir stressat och att spelarna blir lite ängsliga. Men nu gäller det att våga, en rädd skytt gör sällan mål, säger Johan Davidsson.

LÄS MER: Olle Alsings känslosamma hyllning som berör alla i hockey-Sverige

Det är hårda tider nu i Jönköping. Vi får se om vinder vänder och de tar sig ur krisen.

Hur tror du det går i årets SHL? Vilka vinner och vilka åker ut? Kommentera!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev


 

Läs mer om...