Roger Rönnberg sågar egna laget efter förlusten mot Örebro

Frölundas tränare Roger Rönnberg skräder inte med orden efter 1-4-förlusten mot Örebro.
Han tycker att det mesta var fel med lagets insats.
– Jag vet inte om jag har sett oss så här blöta och försiktiga i närkampsspelet på väldigt, väldigt länge. Så vi förtjänar verkligen att förlora, säger han till GP.

Efter två vinster och två förluster åkte Frölunda på en riktig stjärnsmäll under tisdagen. 1-4 borta mot Örebro var inte vad Roger Rönnberg och hans spelare hade räknat med. Att förlora är en sak, men att göra det på sättet göteborgarna gjorde det fick tränaren att tappa det.

”Blöta och försiktiga”

Efter slutsignalen kritiserade Rönnberg sina spelare öppet i lokala Göteborgs-Posten. Det var fel på deras inställning, värderingar och deras närkampsspel. Inte bara i just den här matchen, utan egentligen under hela inledningen av säsongen. Bortser man från premiären mot Leksand (5-1) har spelet svajat i alla Frölundas matcher hittills.

– Jag vet inte om jag har sett oss så här blöta och försiktiga i närkampsspelet på väldigt, väldigt länge. Så vi förtjänar verkligen att förlora. Jag tycker inte vi har haft ”mind set” att i 60 minuter spela en hård och effektiv ishockey. Vi öppnar upp oss och bjuder på väldigt enkla lägen för motståndarna att göra mål på. Sen har vi några bra stunder i varje match, men det räcker inte i den här ligan. Vi måste kunna tävla på en högre nivå över 60 minuter, säger Rönnberg.

Efter fem omgångar är laget på nionde plats i tabellen. En liten missräkning för stora, starka Frölunda. Roger Rönnberg har en idé om hur han ska vända på den här negativa spiralen som de befinner sig i för tillfället. På torsdag väntar Modo på bortais.

LÄS MER: Roger Rönnberg säger att han aldrig kommer att träna Brynäs – på grund av en särskild anledning

– Nummer ett är att jobba med värderingar i Frölunda. Vår identitet är att tävla och vi är väldigt tydliga med det. Sen vill jag vara konkret och jag kommer visa på exempel i morgon, sen är det upp till laget att reagera.

Roger Rönnbergs reaktion

Förlusten mot Örebro är säsongens bottennapp hittills. Det var inte direkt någon spelare som utmärkte sig och många måste ta sig i kragen nu. När GP frågar Rönnberg om spelarna helt enkelt inte förstått hur han vill att de ska uppträda och spela nere på isen så blir han förvånad.

Lokaltidningen frågar om möjligheten finns att det inte framgått under försäsongen exakt hur tränaren vill att laget spelar.

– Det tror jag inte, det är solklart hur vi vill spela. Har man inte förstått det så är man inte professionell, säger han.

LÄS MER: Roger Rönnbergs helt ärliga ord om sista SHL-säsongen – öppnar upp om avskedet till Frölunda: ”En fågelskrämma i båset”

Det var ord och inga visor från den gode Roger. Nåja, det är många omgångar som ska spelas. Det finns tid att hinna förbättra sig.

Vilka tror du vinner SHL? Skriv gärna och motivera varför i kommentarsfältet på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev