Therese Johaugs tvivel över Frida Karlssons framtidsplaner

Frida Karlsson har själv öppnat för att avsluta karriären om bara två år.
Men Therese Johaug köper inte det.
– Det överraskar mig i så fall, säger norskan.

Det var tidigare under året, mitt under Frida Karlssons försäsong, som stjärnan kom med ett oväntat besked. Trots att hon bara är 25 år gammal har hon redan planer på att avsluta karriären om något år.

Frida Karlssons planer

Frida Karlsson berättade att hon gillar att ha deadlines, och för motivationens skull har hon bestämt i sitt huvud att hon kommer att avsluta karriären efter säsongen 2027, och det är av flera anledningar. Dels att VM det året avgörs i Sverige, i Falun, men dessutom så avgörs SM på Frida Karlssons hemmaplan, i Sollefteå.

LÄS MER: Mona Brorsson avslöjar nu sanningen om Stina Nilsson i skidskytte

För Frida Karlsson skulle det, enligt egen utsago, vara det perfekta avslutet, och trots att det bara är lite mer än två år dit så skulle det betyda att Karlsson hinner med två VM och ett OS till.

– Det motiverar mig sjukt mycket att få skriva den sagan i Falun. Men det kan ju ändras, har Karlsson sagt.

Men det finns en person som är tveksam till att Frida Karlsson verkligen kommer fullfölja sin plan – och det är Therese Johaug. I en video som VG publicerat på sin hemsida får den norska stjärnan en fråga kring vad hon tror om Karlssons framtid, och menar då att Karlsson har alldeles för stor vinnarskalle för att avsluta karriären så tidigt.

– Det överraskar mig om Frida Karlsson lägger av – utan att ha tagit ett individuellt guld i ett mästerskap. Såpass tävlingsinriktad vet jag att den tjejen är, att det hade varit konstigt om hon gjorde så, säger Johaug.

LÄS MER: Therese Johaugs kaxiga svar till Frida Karlsson

Therese Johaug känner sig dessutom övertygad om att Karlsson kommer att vara sugen på att utmana Johaug under vintern.

– Jag är väldigt förberedd på att hon kommer ge mig ordentligt motstånd. Du har också Ebba Andersson och Jessie Diggins… De tre är nog de starkaste på distans, tillsammans med Heidi Weng. De var på toppen i vintras, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev