Klockrena bilden på Vimmerby som hela hockey-Sverige pratar om

De må vara nykomlingar i HockeyAllsvenskan.
Men nu pratar alla om lilla Vimmerby Hockey.
Tack vare en helt klockren bild som sprider sig runt om i hockey-Sverige.

Det är alltid kul att välkomna nya lag till HockeyAllsvenskan. De senaste åren har vi fått stifta bekantskap med mindre klubbar som Kalmar HC, Östersunds IK och Vimmerby Hockey.

Vimmerbys skräll

De sistnämnda är nykomlingar i årets HockeyAllsvenskan och har fått en fin start på säsongen. Senaste ligamatchen lyckades Vimmerby bärga en mycket fin skalp när man pressade stjärnfyllda storklubben Djurgården till straffläggning och även vinna den.

LÄS MER: Herman Livs känslosamma ord om bortgångne pappa Stefan Liv

Men vid sidan av jätteskrällen på isen har hockeylaget från Småland väckt stor uppmärksamhet i hockey-Sverige för något helt annat. En helt klockren bild på Vimmerby Hockey sprider sig just nu runt om i landet, se den här nedanför.

Klockrena bilden

Där man får se vad spelarna egentligen jobbar med vid sidan av hockeydrömmen. Plåtslagare, betongarbetare, bilpolerare, träarbetare och bilförsäljare är några av Vimmerbyspelarnas yrken.

LÄS MER: Challe Berglund berättar nu sanningen om tränarbytet i Leksand

Bilden, se den här nedanför, på spelarnas vanliga jobb ger svenska hockeyälskare rejäl njutning och framförallt en kick av nostalgi.
”Betongare och plåtslagare! Spelare som har riktiga kneg vid sidan av hockeyn. Ni har evig respekt”, skriver Expressens Johan ”Mr Madhawk” Svensson på X.
”Man blir glad av att se det här”, skriver TV4-profilen Lars Lindberg.
”Härliga hockeyalbumsvibbar från 80-talet. Moderklubb och yrke satt i ryggmärgen på den tiden”, skriver en annan på X.

Visst är det en helt underbar bild? Dela artikeln och visa andra!

Se bilden: