Håkan Loob avslöjar allvarliga oron för sitt oslagbara SHL-rekord

Håkan Loob är en av svensk hockeys stora ikoner.
Han är än i dag den som gjort flest mål och flest poäng i högstaserien.
Men nu är han på allvar orolig för att rekordet kan ryka den här säsongen.

Det var säsongen 1982-83 som Håkan Loob gjorde otroliga 42 mål och 76 poäng för Färjestad. Ett rekord som visat sig vara helt oslagbart under de dryga 40 åren som varit.

Loobs rekord

För än i dag är det fortfarande rekordet för flest mål och flest assist under en säsong i både Elitserien och SHL genom tiderna. Många har försökt men ingen har lyckats bräcka Loob.

LÄS MER: Expertens stora ilska efter Noah Steens matchstraff i SHL

Väldigt ofta har det blivit en diskussion inom svensk hockey så fort någon spelare har fått en riktigt fin säsongsstart. Men ingen lyckas ändå leva upp till förväntningarna och ta mål- eller poängproduktionen hela vägen in till våren.

Håkan orolig

Men i år är Håkan Loob på allvar oroad för att rekordet kan ryka efter 42 oslagbara år. Färjestads stjärnspelare David Tomasek har fått en fullständig drömstart på säsongen med otroliga sju mål och tolv poäng på sex matcher än så länge.

Siffror som får Loob att börja skruva på sig.
– Det är hotat i allra högsta grad. När man får den här starten växer man och får sånt självförtroende, säger tv-experten i ”Hockeykväll”.
– Jag ser ganska många av Färjestads matcher av olika skäl, men jag ser att han (Tomasek) skapar chanser hela tiden i alla matcher hittills och kommer att göra det, så varför inte?

LÄS MER: Klockrena bilden på svenska hockeylaget som hela hockey-Sverige pratar om

Håkan Loob ser absolut att David Tomasek kan slå hans rekord den här säsongen.
– Han har en väldig möjlighet att göra 42 mål, 76 poäng, säger han i SVT-programmet.

Tror du att David Tomasek kan slå Håkan Loobs rekord? Dela artikeln och säg din åsikt!