J-O Waldners fantastiska hyllning till Truls Möregårdh

Sveriges bästa pingisspelare genom tiderna hyllar den nya stjärnan på himlen.
I SVT:s ”Sportspegeln” säger J-O Waldner att Truls Möregårdh är lik honom och har en stor framtid framför sig.
– Vi är ganska lika i spelstilen, spelar mycket på känsla, bra spelsinne, kan göra olika slag, säger han.

Det var inte många som på förhand hade förväntat sig att Truls Möregårdh, 22, skulle spela till sig en individuell OS-silvermedalj i pingis den här sommaren. Inte heller kändes det alltför troligt med ett lagsilver i samma mästerskap. Men ännu inträffar mirakel!

”Ganska lika i spelstilen”

Truls satte återigen Sverige på kartan när det kommer till bordtennisen runtom i världen. Inte sedan J-O Waldner, Jörgen Persson och Mikael Appelgrens dagar har vi haft en spelare på samma höga nivå.

Efter OS-turneringen har Truls passat på att besöka Kina och spela där. Det är ett land där sporten är som allra störst. Ska man klättra högst upp på rankinglistorna måste man bli kung i Kina. Någonting som J-O Waldner, 59, vet allting om. Nu hyllar vår störste pingisspelare någonsin sin tronarvinge.

LÄS MER: Truls Möregårdhs oväntade förslag på ny förbundskapten

– Vi är ganska lika i spelstilen, spelar mycket på känsla, bra spelsinne, kan göra olika slag. Pingisen i dag är ganska statisk men Truls kan slå annorlunda bollar med backhanden där han stoppblockar, säger han i SVT:s ”Sportspegeln”.

Därför älskas Truls i Kina

Waldner berättar att han var i Kina på träningsläger för första gången när han var 14 år. Totalt har han gjort ungefär 150 besök i landet i öst. En gång spelade han på ett evenemang för ett möbelföretag och drygt 120 000 människor dök upp för att se ”Det eviga trädet” spela.

Nu kan det bli samma sak för Truls. J-O Waldner tror att kineserna uppskattar hans spelstil, som påminner om Waldners egen. Han har en känsla och en spelglädje som inte alltid återfinns hos de inhemska spelarna som är mer som robotar.

– Han ballongplockar, drar otroliga forehands och har speciella servar. Det gör honom så stor i Kina, säger den forne stjärnan.

LÄS MER: Truls Möregårdhs nya stora succé efter OS-bragden – så har hans liv förändrats: ”Inte många som…”

– De är mer som maskiner och det gäller att få hål på maskinen direkt första gången man möter dem, då får de respekt, fortsätter han.

Du stod för ett otroligt OS i somras, Truls. Bara att fortsätta kämpa och nöta för att bli allra bäst i världen. Det är inte alls omöjligt.

Kul att du får ett så fint stöd av J-O. Både han och vi andra svenskar tror på dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev