Kenny Jönsson jobbar som brandman efter hockeykarriären

Han är en av Rögles mest framstående spelare genom tiderna och har även en gedigen NHL-karriär bakom sig.
Nu lever Kenny Jönsson, 50, ett helt annat liv.

– Jag vet inte om jag har hittat min plats fullt ut, men jag är sjukt nöjd så som jag lever mitt liv just nu, säger han till Helsingborgs Dagblad.

För hans äldre bror Jörgen, 52, var det svårare att etablera sig som en startspelare borta i Nordamerika. Jönsson den äldre satsade mer på sin karriär på hemmaplan, eller snarare i Färjestad där han tillbringade de flesta åren under sin karriär. Men Kenny Jönsson, 50, gjorde sig ett namn både i moderklubben Rögle och i NHL-laget New York Islanders.

”Hellre tittat på annat än hockey”

Även efter hockeykarriären valde de två bröderna olika vägbanor i livet. Medan Jörgen Jönsson blev en högt aktad tränare i först Färjestad (assisterande tränare och sportchef), sedan i Örebro och Växjö, så valde Kenny att bryta med sporten som han utövat i över 30 år.

– Jag är fortfarande Röglesupporter, men har ingen aktiv roll inom sporten längre. Jag saknar inte det heller. Jag är nästan glad att jag inte är där, för jag har inte tiden, engagemanget och glöden som krävs för att göra den resan, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Han erkänner då också att han aldrig varit särskilt intresserad av ishockey, trots att han älskat att spela själv.

LÄS MER: Kenny Jönsson nobbade 20 miljoner kronor av den mest respektfulla anledningen: ”Blev många sömnlösa nätter”

– Nej, det var jag inte som aktiv heller. Då är det kanske naturligt att det är så i dag också. Jag har alltid hellre tittat på annat än hockey, säger han.

Det gör Kenny Jönsson i dag

Livet kretsar inte kring ishockeyn längre. I stället har Kenny Jönsson tid, och pengar, att kunna välja ganska mycket själv vad han ska göra. Han jobbar som deltidsbrandman och har jour hemifrån var fjärde vecka. Dessutom driver han en biltvätt i Ängelholm ihop med sin pappa. Han säger själv att han lever lite som en förtidspensionär, ett lugnt liv utan stress och måsten.

– Jag vet inte om jag har hittat min plats fullt ut, men jag är sjukt nöjd så som jag lever mitt liv just nu. Precis som för alla andra kommer det perioder då jag funderar på om jag ska göra något annat – och vad det i så fall skulle vara. I 19 år hade jag ett fantastiskt liv inom hockeyvärlden, frågan är om det finns något som är lika kul som det, säger han.

Kenny fyllde 50 år den 6 oktober. Då åt han en god middag ihop med sin familj. Han firade ordentligt med sina vänner tidigare i somras.

LÄS MER: När Kenny Jönsson visade sitt stora hjärta – och offrade sig helt för bakfulle lagkamraten: ”Jag skämdes…”

Så spännande att läsa om vad Kenny Jönsson gör i dag, nu när det gått 15 år sedan han lade ner sin hockeykarriär.

Man har ju bättre koll på Jörgen såklart, men hör inte lika mycket om Kenny. Härligt att höra att han trivs med sitt nya liv.