Sarah Sjöström slår nu tillbaka efter orden från Therese Alshammar

Sarah Sjöström har representerat Sverige i fem raka OS.
Nu jagar hon ikonen Therese Alshammar med sex OS.
– Jag sätter inte upp något speciellt rekordmål, säger svenska simdrottningen till Expressen.

Under sommar-OS i Paris skrev Sarah Sjöström svensk idrottshistoria. När hon blev den första svenska kvinnan samt den tredje svenska simmaren i historien att vinna dubbla OS-guld.

Sjöströms framtid

Vår svenska simdrottning har sammanlagt bärgat sex OS-medaljer på fem raka OS. Men 16 år efter OS-debuten i Peking 2008 känner hon sig ändå inte klar med de olympiska spelen.

LÄS MER: Sarah Sjöström testar på ny sport efter dubbla OS-gulden i Paris – oväntade beslutet efter 15 år som elitsimmare

Nu satsar Sjöström mot sitt sjätte raka OS och att komma ikapp blågula legendaren Therese Alshammar. Nu avslöjar hon sin plan för att kunna simma på sommar-OS i Los Angeles om fyra år.
– Satsningen kommer säkert se lite annorlunda ut. Det har varit väldigt intensivt med väldigt mycket tävlingar. Så jag kommer nog inte tävla lika mycket som jag gjort, säger hon i en intervju med Expressen.
– Jag kommer ta det lugnare för att jag vill simma OS i LA. Och för att kunna simma OS i LA så behöver jag ta hand om min kropp lite. Och se till att bygga upp det långsamt. Inte hela tiden bara köra på med hård träning. Alltså jag måste ta det lite lugnt.

Sarah slår tillbaka

Alshammar, som simmade i sex raka OS, är helt övertygad om att Sarah kommer att tangera hennes imponerande OS-svit.
– Även om hon säger att hon ska ta det lugnt, tror jag att hon kommer träna ganska regelbundet och mer än de flesta andra. Men inte tävla lika mycket och inte ha lika intensivt schema, vilket är det som sliter, säger Therese till kvällstidningen.
– Hon har en enorm kapacitet. Så vill hon simma i LA tror jag att det är fullt möjligt. Det beror på hur utvecklingen går i övriga fältet. Och det går alltid så här (upp och ned). Tajmar man det rätt så kan det vara väldigt lyckosamt, säger Alshammar.

LÄS MER: Bakslaget i jättehyllningen till Sarah Sjöström – därför kan mäktiga gåvan till OS-hjälten stoppas helt

Sarah Sjöström kommer att vara 35 år gammal vid nästa sommar-OS. Men hon blir dock irriterad och slår tillbaka mot frågan om hon fortfarande kommer att ha kvar hungern för att tävla på den allra högsta nivån inom simning.
– Jag har aldrig förstått vad folk menar med hungern? Jag trivs med min vardag. Precis som många andra som går till jobbet. Vissa dagar är det tyngre att gå till jobbet. Men jag trivs med min vardag som elitidrottare, säger Sjöström i intervjun.
– Det är inte nödvändigtvis drivet, någon viss medalj eller prestation jag är ute efter. Jag rullar på och det känns bra. Jag mår bra när jag är i bra form och kan simma fort. Det känns skönt i kroppen att kunna göra det. Jag sätter inte upp något speciellt medalj- eller rekordmål.

Är Sarah Sjöström Sveriges bästa idrottare just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!