Alvar Myhlback offentliggör helt nya uppdraget inför skidsäsongen

Han är en av världens allra största skidtalanger.
Det ska bli så oerhört spännande att följa Alvar Myhlback i vinter.
Nu avslöjar 18-åringen sitt helt nya uppdrag inför stora genombrottet.

18-årige Alvar Myhlback har redan gjort sig ett namn inom längdskidåkningen. Trots att han ännu inte tävlat en enda säsong som senior än.

Myhlbacks karriär

Han slog igenom som en supertalang redan som 16-åring genom att ta SM-silver. Förra säsongen blev Myhlback en jättesnackis inom skidsporten genom att vinna dubbla JVM-guld och komma på en historisk tredjeplats i Vasaloppet.

LÄS MER: Mona Brorsson avslöjar nu sanningen om Stina Nilsson i skidskytte

Nu väntar den allra första seniorsäsongen kommande vinter och förväntningarna är enormt höga på unge Alvar. Det stora målet är så klart skid-VM 2025 i Trondheim och där siktar tonåringen på att skriva ny idrottshistoria genom att ta nästa steg i karriären och nå den absoluta världseliten.

Alvars uppdrag

Vid sidan av skidåkningen tar Alvar Myhlback sig an en helt nytt uppdrag i vinter. Stortalangen har blivit ny ambassadör för hudvårdsmärket CeraVe och det blir första gången som 18-åringen jobbar med ett sådant varumärke.
– Många av oss som bor i Sverige och Norden lever ju en väldigt aktiv livsstil utomhus i kallt klimat, vilket är särskilt sant för mig som längdskidåkare. Den livsstil jag lever, med mycket träning både inomhus och ute i den kalla luften, gör det extra viktigt för mig att ta hand om min hud med produkter som är både lätta att förstå och använda. Jag är oerhört peppad på att börja jobba med CeraVe och ser fram emot att få dela allt tillsammans med alla kunder och följare, säger han själv i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Linn Svahn med kontroversiellt utspel om skid-VM: ”Det är skit”

Myhlback kommer att vara ambassadör för CeraVe under de kommande två säsongerna till och med april 2026.
– Vi är otroligt glada och stolta över att inleda ett samarbete med Alvar och hans team. Som en av våra varumärkesambassadörer i Sverige, representerar han en allt mer växande konsumentgrupp; unga män som är medvetna om vikten av att ta hand om sin hud med pålitliga, effektiva och okomplicerade produkter. Med bakgrund i vårt dermatologiska ursprung vill vi på CeraVe att det ska vara enkelt att ta hand om sin hud på bästa sätt, oavsett om man har en aktiv livsstil som utsätter huden för påfrestningar eller inte”, säger Alexandra Jonerheim på CeraVe Nordics i ett uttalande.

Hur tror du att det går för Alvar Myhlback i vinter? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: