Jacob Widell Zetterström har flyttat in i Frank Lampards hus

Den före detta Djurgårdsmålvakten Jacob Widell Zetterström har slagit sig in i landslaget.
I somras gick flyttlasset till engelska Derby County – där han fått ta över Frank Lampards gamla hus.

– Det är ruskigt häftigt och väldigt stort att bo i hans gamla bostad, säger han till Sportbladet.

2019 flyttade Jacob Widell Zetterström, 26, tillbaka till Djurgården efter en kortare sejour i IFK Lidingö. Han var då tillbaka i klubben som han tillhörde under knatteåren. Totalt blev det nästan sex år i a-laget innan han i somras flyttade till The Championship, Englands näst högsta division.

Gjort succé i Championship

Målvakten, som tagits ut i Jon Dahl Tomassons trupp som ska möta Slovakien och Estland i Nations League, har spelat i Derby County i två månader. Han har hållit nollan fyra gånger på de åtta matcher han lirat, och han är redan uttalad förstemålvakt.

– Det har varit jättebra. Jag har verkligen mått toppen i klubben sedan jag kom dit. Det var ingen hemlighet att det var känslosamt och speciellt att lämna Djurgården, som jag varit i nästan hela livet. Men från första stund i Derby har jag trivts hur bra som helst och verkligen njutit. Det är fantastiska människor som jobbar i klubben, det är vackert runtomkring Derby också och sen är det inte världens största omställning och komma till England heller, säger han till Sportbladet.

För att han snabbt ska acklimatisera sig till livet i Derby har klubben hjälpt honom med boende till en början. Och det är inte vilken bostad som helst som han fått flytta in i. Det är nämligen den engelske Premier League-legendaren Frank Lampards gamla hus. Han är såklart mest känd som spelare i Chelsea, men efter den aktiva karriären har han haft en del tränarjobb. Bland annat i Derby County 2018-2019.

LÄS MER: Siffrorna som visar att Gyökeres är världens bästa anfallare

– Ja, klubben har satt in mig i Frank Lampards gamla boende. Det är en del av ett hus. Det är ruskigt häftigt och väldigt stort att bo i hans gamla bostad. Han är väl Chelseas bäste målgörare genom alla tider, säger Widell Zetterström till Sportbladet.

”Hade nog skrattat och gått”

För SVT utvecklar landslagsmålvakten sina tankar om den mäktiga bostaden.

– Det känns otroligt att bo i det boendet. Det känns inte som att jag är kvalificerad att göra det. Men ja, det är speciellt, säger han.

På frågan vad han hade sagt till någon som påstått, för några år sedan, att han skulle komma att bo i Frank Lampards hus i framtiden har han ett klockrent svar.

– Jag hade nog skrattat och gått därifrån lite.

LÄS MER: Maximilian Ibrahimovic öppnar upp om pappa Zlatan Ibrahimovic

Mäktigt minst sagt att få ta över en sådan ikons boende. Kul för dig Jacob! Njut av tiden i England och lycka till med landslagsspelet framöver.

 

Läs mer om...