Dennis Hildeby fick göra drömdebut för Toronto i NHL

Det blev succé direkt för Dennis Hildeby i målet för Toronto i NHL-debuten.
Seger med 4–2 mot New Jersey borta och 23 räddningar.
– Det var mycket känslor, säger 23-årige Hildeby som tidigare spelat i farmarligan, till ligans hemsida.

Toronto Maple Leafs tilltänkte förstemålvakt Joseph Woll var skadad inför bortamatchen mot New Jersey Devils. Då fick svenskdoldisen Dennis Hildeby, 23, chansen att vakta kassen. Som han gjorde det!

Hildeby stal showen

I andra målet stod svenske Jacob Markström, 34, som bytt från Calgary Flames till just New Jersey Devils inför säsongen. Tanken var att han skulle få chansen att presentera sig för sina nya hemmafans efter två raka segrar, och en aspirant till ”Årets räddning”, mot Buffalo Sabres.

I stället var det en relativt okänd 23-åring från föreningen Linden i Eskilstuna som stal showen. Han har tidigare representerat både Timrå och Färjestad, men mest spelat i AHL sedan flytten till Nordamerika.

– Jag försökte njuta så mycket som möjligt men det var lite fram och tillbaka, säger Hildeby efter 4-2-segern.

LÄS MER: Gustav Forsling bjöd på kanelbullar från Stanley Cup-bucklan

Fick lovord av coachen

Hans coach Craig Berube hade bara lovord efter den fina första insatsen för Toronto.

– Hildeby spelade stabilt. Jag tycker att han gjorde en del riktigt bra räddningar. Jag är mycket glad för hans skull, säger Berube och konstaterar att debutanten verkligen sattes på prov, prov som han klarade

Till Sportbladet säger Torontos nye målvaktsstjärna:

– Jag har drömt om det här sedan jag var åtta år och började spela hockey. Så det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse och det är en sjuk känsla. Jag försökte se på det som vilken match som helst. Det är ju det bästa med det här, att inget i sig förändras bara för att man spelar i NHL. Jag måste bara fortsätta göra de saker som tagit mig hit. Sedan är det det lätt att säga så i teorin, men jag är nöjd med hur jag skötte mitt mentala spel idag.

LÄS MER: Jessica Campbell är första kvinnliga tränaren i NHL

Så himla kul att se en ny svensk briljera i NHL. Grymt jobbat Dennis, du får säkerligen flera chanser efter detta.

 

Läs mer om...