Linn Svahn slår tillbaka mot kritiken inom svenska skidlandslaget

Svenska skidlandslaget har slagit ett nytt otroligt rekord.
Ändå bubblar det upp stark kritik bland våra blågula åkare.
Nu slår landslagsstjärnan Linn Svahn tillbaka med ett tydligt svar.

Senaste åren har svenska skidlandslaget verkligen etablerat som en stormakt inom längdskidor. Den gångna skidsäsongen slogs ett otroligt rekord med hela 52 blågula pallplatser på världscupen, det bästa som någonsin presterats.

Sveriges framgångar

Skidlandslaget har även fått rejält med klirr i kassan tack vare våra svenska framgångar i skidspåren senaste åren. Men trots de stora framgångarna så har ändå inte pengarna tillbaka till längdåkarna ökats.

LÄS MER: Alvar Myhlback offentliggör helt nya uppdraget inför skidsäsongen

Ända sedan 2021 har längdåkarnas världscupbonusar varit likadana, det vill säga 50 000 kronor för förstaplats, 30 000 kronor för andraplats och 20 000 kronor för tredjeplats. Kommande säsong kommer det heller inte bli någon förändring och det väcker starka känslor hos landslagsåkarna.

Svahn slår tillbaka

Den erfarne Calle Halfvarsson är en av de mest kritiska till att bonusarna inte har ökat i värde.
– Jag tycker att det är tråkigt. Vi lever ju i en sport där det är svårt för oss aktiva rent ekonomiskt, det är bara några få som kan ha det riktigt bra, säger han till Expressen.
– Men jag orkar inte lägga så mycket energi på det där längre. Jag blir bara irriterad när jag tänker på det, så det är bättre för mig att lägga den energin på träning i stället.

LÄS MER: Linn Svahn med kontroversiellt utspel om skid-VM: ”Det är skit”

Men det finns även de landslagsåkare som uppskattar att bonusarna inte har höjts. Svenska skidstjärnan Linn Svahn slår nu tillbaka mot kritiken inom landslaget.
– För mig är det viktigare att vi kan åka på läger i Italien några veckor, att vi får vara med och bestämma vilka orter vi ska till, säger hon till kvällstidningen.
– Krasst sett så får ju ändå de som är på pallen prispengar av Internationella skidförbundet. Och då blir bonusar bara ännu mer pengar till en skara som redan har pengar.

Svahn får också medhåll av landslagskollegan Moa Ilar.
– Jag tycker att det är bra. De som är på pallen får så mycket annat i bonus, från leverantörer och prispengar från internationella skidförbundet. Så jag ser inga konstigheter med det, säger hon i ett uttalande.

Visst borde våra svenska skidstjärnor förtjäna mer? Dela artikeln och säg din åsikt!